Belterwiede bij Wanneperveen

Started by Esoxlucius, July 31, 2015, 12:31:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Esoxlucius

We gaan zaterdag met de VVMN een dagje vliegvissen op de Belterwiede bij Wanneperveen, heeft iemand misschien ervaringen of tips over dit water?

Gr, Marcel

JB

Gezien de hengels op de foto op de site http://www.parkbelterwiede.nl/nl/faciliteiten/vissen/ mag je wat monsters verwachten :D
Een dag niet gevist is een dag zonder ergenis (vlieg aan de bodem, vlieg in een boom, vis verspeelt en mijn favoriet NIETS GEVANGEN)

Lowlander69

wist niet dat daar zulke heuvels waren (achtergrond op foto van forel) ;) ;)

sjoerd

en forel zwemt er m.i. ook niet. Wat een fopperij. :( :(

RonM

Ik ben eens een dagje met de kano op de Belterwijde geweest. Kano is wel handig, want dan kun je op veel meer plekken komen. Het was zoeken naar vis. Maar uiteindelijk wel gevonden. De ondiepe plekken bij riet hadden mijn voorkeur. Vissen op ruisvoorn.
vliegvissen: een
eindeloze puzzel

Esoxlucius


Gerrit59

Ik woon er in de buurt.
Het is een prachtige omgeving, maar de eerste vliegvisser moet ik er nog ontmoeten....
Het is een gebied waar je veel vaste stokvissers en vissers met de feeder en match tegenkomt.

Gerrit

Inderk

Het is een typisch brasem water, en geschikt voor de betere boilie werper. ;-)
Een streamer kan mooie snoek of baars opleveren en zoals Gerrit meldde: zoek het riet op waar niet te veel pleziervaart komt en je kunt ruisvoorn vangen.
vis je elders en is het water "dik" meestal veroorzaakt door pleziervaart, dan kan je met een goudkopnimph blankvoorn vangen.
"Zodra vliegvissen wetenschap wordt,  ga je minder vangen "

Groet'n
Ind{k}er{k}mit


Esoxlucius


Gert

Zijn jullie nog geweest zaterdag? En zo ja, was het de moeite waard?

Groet,
Gert

Ronald uit Meppel

Er zijn vele mogelijkheden om te vliegvissen in de Wieden. De Wieden zijn in rap tempo aan het veranderen. Ondanks de geringe diepte  (de meeste stukken zijn tussen 1 en 1.5 meter diep) is het fonteinkruid aan een stevige opmars bezig in de wieden.  Daardoor wordt het water op de meren een stuk helderder. Ondanks de drukke scheepvaart is het doorzicht maximaal een meter en dat is een verbetering want enige jaren geleden was er geen doorzicht, laat staan dat er fonteinkruid groeide. Sla de drukbevaren sloten over daar is teveel werveling in het water, door het fijne slib is dit water zeer troebel. Rustige sloten en petgaten kunnen extreem helder zijn. Je hebt wel een kano of een boot nodig. Vanaf de kant heb je bijna geen mogelijkheden en er zijn maar een paar plekken waar je kunt waden.


Inderk

Dat zijn mooie berichten Ronald!
Ik ben er met de hengel een aantal jaren geleden geweest en toen was de situatie anders dan wat jij nu beschrijft.
"Zodra vliegvissen wetenschap wordt,  ga je minder vangen "

Groet'n
Ind{k}er{k}mit


JB

Quote from: Gert on August 03, 2015, 12:41:50
Zijn jullie nog geweest zaterdag? En zo ja, was het de moeite waard?

Groet,
Gert

Ja ook wel benieuwd naar :D
Een dag niet gevist is een dag zonder ergenis (vlieg aan de bodem, vlieg in een boom, vis verspeelt en mijn favoriet NIETS GEVANGEN)

Gerrit59

Ik ben ook benieuwd, dus laat maar horen.

Gerrit

Esoxlucius

#14
We waren er die dag met acht man in totaal en op bezoek bij een lid van onze vereniging (VVMN) die daar een vakantiehuisje bezit.
Het plan was om je ergens uit de boot te laten droppen of zelf een kano of bootje te huren bij Nijenenhuis bootverhuur in Waneperveen.
De beste manier is niet uit een bootje te vissen maar wadend langs de rietkragen en dan strak tegen of in het riet te vissen wat duidelijk de meeste vis
opleverde ent voornamelijk uit voorn bestond. Grote gedeeltes van de plas zijn niet helder zeker als je in de buurt van de drukke vaar routes komt.
Op het goede gedeelte van de plas is de diepte bij het riet tussen de 100 cm en 50 cm ongeveer met een harde zandbodem. Ook staat hier redelijk wat fonteinkruid wat waarschijnlijk ook snoek kan bevatten.
Ronald uit Meppel

#15
De meest veel belovende stukken voor grote snoek heb ik groen gemaakt. Het stuk langs de strekdam is het talud tussen de vaargeul en de rest van het Belterwiede veel belovend. Het diepe stuk is veel breder dan de vaargeul (één van de weinige stukken waar zand is gezogen in de Wieden) Het andere groene stuk heeft grote leliebedden omzoomd met grote bedden fonteinkruid.
De laatste jaren is het vooral in de herfst- en winterperiode drukker geworden met kunstaasvissers op zowel snoekbaars als snoek. Met de vlieghengel heb ik ook diverse mooie snoeken gevangen.http://www.vliegvissers.com/SMForum/index.php?action=gallery;sa=view;pic=334