In perspectief

Started by paul de bruijn, May 01, 2023, 10:30:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paul de bruijn

Ik zou afgelopen week weer naar Funen gaan met mijn vaste vismaat en er zou voor het eerst in jaren een derde visser meegaan.Mijn vaste vismaat ken ik een jaar of 20,hij kwam denk ik al ruim 35 jaar op Funen en heeft mij geholpen het vliegvissen te leren,hier in Nederland,Canada en zeker ook Denemarken.Altijd elkaar appen over patroontjes,vrijwel elke week in de zomer op stap.Twee dagen voor de trip is hij helaas onverwacht overledenen dat is verdomd zwaar.Een zeer goede visser is niet meer,al is dat uiteraard ondergeschikt aan wat er gebeurd is.En uiteraard veel en veel te jong.
Ik heb hem in Funen voor mezelf herdacht,alle anekdotes,stekken,verhalen hebben de afgelopen week de revue gepasseerd,en het is niet te bevatten dat hij nooit meer zal bellen om te vissen.
De visserij was erg lastig,koud water en koud voorjaar.Blijkbaar is er in februari een warmere periode geweest waarin erg goed gevangen werd.Toen in maart ineens de nachtvorst terugkwam zijn de forellen weer naar dieper water vertrokken en zijn nu mondjesmaat op de terugweg.
Wel gevangen,maar klein vooral,grootste net 52cm.
Op de laatste dag begon de geep net te arriveren,heb ik overgeslagen ivm lek pak.En dan is 8 graden zeewater best fris.
Al met al een hele onwerkelijke week.Dan zie je alles ineens in een ander perspectief.
Uiteraard blijven de herinneringen aan Funen,maar twee keer per jaar is over nu voorlopig.
Helaas is dit een niet zo vrolijk vangstrapport deze keer.In de toekomst zal ik Funen zeker nog bezoeken,de opgedane kennis(ook dankzij mijn maat)is er nog,en ik denk dat hij ook gewild had om hier te blijven vissen.De rest zal moeten slijten.
Voor iedereen verder een mooi seizoen waarin hopelijk veel en mooie vangsten zijn,waar dan ook.

pierre

Sterkte met het verlies van je vismaat, Paul.
Een vismaat -een vriend- met wie je zulk intensief contact hebt, hoort bij jouw leven. Dat maakt het verlies zo pijnlijk, zeker als het zo abrupt gebeurt. Het verdriet zal slijten, maar in gedachten zal je vismaat altijd bij je zijn tijdens je toekomstige visavonturen.

Gert

Sterkte met dit verlies en gemis Paul.
Zo'n 45 jaar geleden overkwam mijn vader dat, dat zijn beste vismaat plotseling overleed.
Ik had daar toen niet zo'n gevoel bij, maar sta er nu regelmatig bij stil wat dat voor hem geweest moet zijn om je vriend en vismaat te moeten missen waar je ook altijd mee op vakantie ging.

PdH

Sterkte Paul. Een vismaat is onvervangbaar.
grtn, Peter.

HappyFisherman

Vliegvissen is bevlogen vissen...

Menno_siemensma

Nooit fijn zulk nieuws, dat maakt zo'n trip toch wat dubbel. Ik heb qua vissen vrijwel zelfde ervaring, minus het lekke pak en de vaste landkant van de kleine belt :) Maar inderdaad, heeeel weinig vis te zien, en als je wat zag was het of heel klein sub 30cm of heel flink halve meter plus formaat, dat je eigenlijk juist in de hele vroege lente zou zien. De 'overspringers' zoals ze die ook wel noemen, dus die niet dit seizoen hebben gepaaid nog, heb ik vooral van gehoord en gezien dat ze die vingen. Paar plekjes waren nog wel wat forel te vangen maar alleen heel vroeg in de ochtend voornamelijk. voor mij was de enige fatsoenlijke forel ook zo rond de 52cm en ook de enige aanbeet die hele dag van 7 tot 21 uur, vrijwel de hele tijd gevist...
Fishing is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.