Wintervissen in Dinteloord

Started by Dorski, February 06, 2021, 23:13:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dorski

Vrijdag een middagje vrij en toen kwam ik in Dinteloord terecht en daar in het haventje/marktje vol met vissers. Vnl vliegvisser die ook nog eens beter vingen dan de vaste stokkers.
Er werd veel gevangen en ook grote voorn aan de nimph.

Zag er gezellig uit

sarca2

mooi bericht en foto, blijkbaar de winterverzamelplek voor voorn, het lijkt wel een forellenput met zoveel vliegvissers naast elkaar
::new::

bronco billy

Deze winter geen vis in de haven van Dinteloord. Voor het eerst sinds jaren.
De laatste maanden wordt er amper een visje gevangen .
Het schijnt dat de beroepsvissers op het Volkenrak , de Dintel en de Mark ,de wintervoorn heeft gevangen.
Misschien dat de sportvisserij Zuid West Nederland ,hier eens iets aan kan doen??


Dorski

Ik wist niet dat beroepsvissers daar in de buurt op zoetwatervis mogen vissn. Wel heel teleurstellend dat er dus ook gewoon massa's zoetwatervissen worden gevangen.

sarca2

ah das jammer, ik was van plan om het binnenkort daar eens te gaan proberen, nou ja dan maar een andere haven uitzoeken dan. dank voor je bericht.
::new::

JEVDE

Zonder het onaardig te bedoelen, want ik gun iedereen zijn eigen plezier, en smaken verschillen, maar ik kan me echt niet voorstellen waarom je dat zou willen. Met zoveel andere mensen, op een rijtje, omringd door steen, beton en auto's. 

SageX

Maar niet iedereen kan naar Verweggistan  😢

Streamer

Vind het ook een reactie met veel " mwah ", SageX . Ik las een stuk over iemand die in het centrum van, ik meen Den Haag,  lekker met de vlieghengel bezig is op snoek.
En als je niet bij machte ben om verre tochten te maken, is zo`n haven toch gewoon leuk vissen. En ik kan me dat dan weer wel voorstellen.
IHYT

Menno_siemensma

Eenieder zijn ding, en in de winter blijft het nu eenmaal erg lastig in nederland om lekker in de natuur die winterstekken te vinden tegenwoordig, voorzover we ├╝berhaupt nog echt natuur hier hebben uiteraard. Feit blijft dat de winterstekken 9 van de 10 x de havens zijn of in ieder geval de stedelijke gebieden, simpelweg omdat die net een graad of wat warmer zijn en de vis dat op zoekt.

Ik denk dat de meeste vliegvissers het liefste lekker in de natuur hun lijntje wil strekken maar ja zoals gezegd, niet iedereen kan naar het buitenland waar die plekken beter te vinden zijn. Daarbij als ik een paar uurtjes wil vissen op een zondag, ga ik niet eerst 6 uur naar DK rijden en terug. Dan wil je in de buurt even wat vis vangen.

Afgelopen zondag hadden we met de club een viszondag in een haven hier in het noorden, was erg gezellig en hoewel het qua vangsten niet echt denderend liep heeft bijna iedereen wel wat gevangen. Dat is ook voor veel mensen, zeker in deze tijden, veel belangrijker dan veel en grote vis vangen.
Fishing is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.

Gert

En anders kom je naar de forumdag op 20 februari, kun je "mannetje aan mannetje" op forel maar wel in een groengebied, en/of snoeken in de wijde omgeving met hooguit af en toe een huis.  ;)

Combi snoek- en forelvissen bij de Ruigenhoek 2022

sarca2

Quote from: JEVDE on January 24, 2022, 17:02:35
Zonder het onaardig te bedoelen, want ik gun iedereen zijn eigen plezier, en smaken verschillen, maar ik kan me echt niet voorstellen waarom je dat zou willen. Met zoveel andere mensen, op een rijtje, omringd door steen, beton en auto's.

nou ja ik zit hele zomers in de natuur te vissen en vind het ook best eens leuk om in de winter een paar uurtjes wat actie te hebben op de vliegenlat in wat minder natuurlijke omgeving. ga ook wel paar keer per jaar naar een forellenput. vangen is dan voor mij belangrijker dan de entourage. vanaf m'n voordeur wandel ik in 10 minuten de uiterwaarden in dus aan natuur geen gebrek. in de zomer zul je me niet aan zo'n kanaal vinden (en ook niet aan het OVM). natuurlijk sta ik liever tot m'n middel in een bergstroom te zwiepen maar ja dat moet nog even wachten. als de derde zaterdag van maart er weer is ben ik weer in de Ardennen.
::new::

JEVDE

Leuk om te lezen dat er blijkbaar veel mensen zijn die de lol inzien van het vissen in zo'n omgeving. Wist natuurlijk al dat vissen op wintervoorn in de havens veel wordt gedaan, maar naar aanleiding van de foto toch benieuwd wat de aantrekkingskracht is. Ik zie het niet namelijk. Dat niet iedereen zomaar naar het buitenland kan lijkt me logisch, maar ook binnen NL heb je natuurlijk genoeg groene en rustige visplekken. Maar zoals gezegd, ieder zijn ding en als je de kans hebt om te genieten van een dagje vissen, doen!

wh82

Niet zo lang geleden zag ik een stel ouwe mannetjes zich helemaal klem vangen in Dinteloord... En dat was niet maanden of jaren geleden.