Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Nederland - Algemeen / Re: Vangsten in 2022
« Last post by Menno_siemensma on Today at 12:09:32 »
Ik heb de nodige karpers al kunnen vangen, nu zo'n 7 stuks, met een paar mooie dikke erbij, maar genoeg grotere gezien nog. Straks nog maar even kijken voordat ze hier ook vol aan de paai actie gaan, ze zwemmen al vaak wat onrustig achter elkaar aan, maar nog niet echt aan de paai hier, het blijft dan even zoeken naar die losse karper die wel wat aan het vreten is of langzaam zwemt. Snel zwemmende karper heeft eigenlijk bijna nooit oog voor een vlieg.
2
Ik heb een goedkope van AM fishing, werkt prima maar wel plastic glazen dus wat minder goed dan echte glazen, polaroid glazen is wel een must uiteraard anders heb je er niet heel veel aan met vissen.
3
Tsjechië & overig Oost Europa / Re: Albanie / Bosnie-Herzegovina / Montenegro
« Last post by Gert on May 17, 2022, 10:12:25 »
Dat dacht ik eerst ook Henk, maar het gaat toch ook wel over binnenwateren, en niet alleen als die in verbinding staan met de zee.

In Albanian legislation, national waters are identified as waters of the Republic of Albania, which include both marine and inland waters (Article 4(98), 2012 Law on Fisheries). The terms internal sea waters, territorial waters and maritime space are defined in the Albanian Maritime Code (Law No. 9251 of 8 July 2004, as amended) in line with UNCLOS , whereas transitional waters are surface waters found in the vicinity of river mouths, which are partially saline in character, as a result of their proximity to coastal waters, but which are substantially influenced by freshwater flows (Article 4(100-102), Law on Fisheries). Internal waters include coastal lagoons, natural lakes, lakes, hydropower, agricultural watersheds, rivers and other waters of the Republic of Albania, other than marine waters (Article 4(99) Law on Fisheries).
4
Algemeen - Van alles en nog wat ... / Re: Vangsten 2022
« Last post by iMarco on May 16, 2022, 20:58:00 »
Ja die bedoel ik inderdaad. Die sla ik niet altijd over en het lukt regelmatig om ook daar vis te vangen. Maar je moet er wel akelig snel vissen wil je een beetje contact houden en een aanbeet kunnen registreren.

klinkt als een leuke trip, zoiets ving ik laatst daar ook, dan heb je leuke dagen. goed dat het ze lukt om controles te doen. als je met ondiep en snel bedoelt zoals op onderstaande foto dan heb ik dat ook, geen idee op zo'n brede rivier waar de goede plekken zitten. ik sla dat gewoon over. ondiepe snelle stukjes die niet te breed zijn lukt vaak wel. prettigste qua nymphen vind ik de wat diepere stukken.
5
Gastenboek - Introductieforum / Welkom joeyckmans
« Last post by Vliegvissers.nl Team on May 16, 2022, 17:03:17 »
Hallo joeyckmans welkom op Vliegvissers.nl !
Veel plezier hier toegewenst.  :D

Lees voor alle zekerheid alsjeblieft dit topic door zodat je op de hoogte bent van de 'netiquette' die we hier hanteren.

We zouden het ook zeer op prijs stellen wanneer je jezelf hier voorstelt (of minstens een aantal informatieve velden in je profiel zou willen invullen)

6
Frankrijk / Re: Vakantie zuid Frankrijk
« Last post by EB86 on May 14, 2022, 19:30:00 »
Nee nog nooit eerder gekocht.

Ben in contact met een visgids, mooie rivier met vlagzalm en bruine forel op een uurtje rijden.

Denk dat ik een vergunning voor een week regel en 1x4 uur met de gids op pad ga. Dan kan ik daarna zelf nog een keer.

Vergunning voor de kust lijkt mij niet nodig toch? Vaak is het immers zo dat kustwater ‘openbaar’ is. Dan bedoel ik meer het zoute water bij rotsen etc, misschien kan ik daar nog iets verschalken.
7
Oostenrijk, Italië & overig Zuid Europa / Re: Baskenland
« Last post by FSCHAMP on May 13, 2022, 20:10:56 »
Ik heb enkel langs de Franse Kant gevist. Nu, ik moet zeggen dat ik niet bijzonder goed gevangen heb. Een aantal kleintjes met de droge vlieg. De parkoers op de rivieren waar je een vergunning voor kunt krijgen, zijn de forellen niet dik gezaaid, als ik het zo mag zeggen. Ik heb stukken rivier gezien waar grote forellen lagen, maar daar kon je dan geen vergunning voor krijgen.  Ik wens je alvast veel succes.
8
Vistripjes / Re: forumdag Baggelhuizen 2022 inschrijftopic.
« Last post by Marco B on May 10, 2022, 12:53:35 »
Was zondermeer weer gezellig om iedereen weer even te zien en te spreken. Voor mij ditmaal ook een visloze dag, maar wellicht komt dat vooral omdat ik meer zit te lullen dan te vissen  ;D. Volgend jaar op herhaling.
9
Ja. Mijn grootste bezwaar is het volstrekt ontbreken van grip op gladde stenen. Als de bodem uit zand of fijn grind bestaat (en niet constant onder je voeten wegloopt...) is het redelijk te doen...

Dit soort oplossingen (van Korkers of veel goedkoper) zou ook nog kunnen, evt in combinatie met stevige surf-/duikschoenen)wegen weinig en nemen minder ruimte in. Toch goede grip en veilig.
10
Nederland - Zout & Zee / Re: Zeebaars 2022
« Last post by Dorski on May 10, 2022, 10:30:55 »
Ik ben zondag avond nog even geweest aan de Oosterschelde, maar geen Zeebaars gezien of gevangen.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top