Recent posts

#1
Kwantitatief uitermate teleurstellend naar ik begrijp. Nou ja, bedankt voor je waarschuwing.
#2
Ik heb hier Camping Val Rendena Via alle Fontane 8, Frazione Darè - 38094 Porte di Rendena (Tn)gezeten en de waterstand van de Sarca rivier was volgens de bewoners op dat moment normaal.dus waar ik was,kon je met de droge vlieg niet echt niet vissen.Maar er zit ook bijna geen vis.Er was een Vliegvis wedstrijd van een bekend club volgens de camping eigenaar. En er was op twee dagen vissen bijna niks gevangen,was op één hand te tellen.
ik vond het er niks,ik vang op de Outhe nog meer vis dan ik daar gedaan heb.
Maar er zullen vliegvisser 's zijn die het er geweldig vinden,maar ik vond het wel vreemd dat ik alleen Vliegvissen's (dus niet de Italianen)tegen kwam die er voor de éérste keer kwamen.Dat zeg voor mij al genoeg.
#3
Jammer dat de condities zo slecht waren. Waar op de Sarca heb je gevist?

Ik ben ook van plan die kant op te gaan en maak uit jouw verhaal op dat momenteel de waterstand erg hoog is. Waarschijnlijk vanwege de vele regen.

Ik maak me echt zorgen of het deze zomer nog goed komt met de condities. Zelfs in de Ardennen hebben we nog nauwelijks een dag gehad waarop goed gevist kon worden. Omgekeerde van wat we de afgelopen 2 jaar hadden met toen totaal gebrek aan regen in de zomer.

Ik kwam een tijdje geleden dit tegen op de site van A&M (zij zijn toen ook niet op de Sarca geweest lijkt het en hebben zich gericht op de makkelijker te vangen kleine forelletjes op de hoger gelegen meertjes en stroompjes -Chiese-  waar nu waarschijnlijk wat minder water staat). Ik weet niet of je daar nog bent maar misschien geeft dit een idee voor alternatieven: https://www.amfishingtackle.nl/italie-sarca-chiese-2021/

misschien ken je het al maar Nembia heeft ook goede verhalen.


#4
Ik wil toch even een stukje schrijven ,ik verbleef 5 dagen op camping Val Rendena.De
Bedoeling was te vissen op de Sarca. Als je het leuk vind met de droge vlieg te vissen,moet je zeker daar niet naar toe gaan,dus was het voor mij daar waardeloos!het stroomt te hard. Met veel tegen zin nog nat gaan vissen, maar drie vissen gevangen en ook de andere Nederlanders vingen  niks,dus had ik  nog geluk.
De twee nerderlanders zijn toen nog uitgeweken naar andere gebieden met een speciale vergunning en daar vingen ze 11 kleine vissen met zijn tweeën,op een hele dag.Dat is dus ook niks.Maaaaaar wat mij het meest VERBAASDE,is dat ik nergens lees(in bv de VNV)dat er geen bruine forel en forel uitgezet mag worden.Alleen de imheense vis.Dit is beslist door Europa en dat kom ik nergens tegen.
Dus als je er naar toe wilt gaan,denk er dan goed over na,zodat niet tegen de zelfde teleurstelling aan te lopen zoals mij dat overkomen is.Ik moet zeggen dat ik het vertrouwen van de commerciële info wel kwijt ben,na deze ervaring.En ja het is ook een sneer naar de VNV.Men zal nu wel gaan reageren dat het aan de visser lag,maar de twee Nederlanders waren echt ervaren Vliegvissens en die Belg was zeker een ervaren vliegvisser, dus kom niet af dat deze mensen niet ervaren waren.
Mvg Rob


#5
Vangstrapportages Oostvoornse Meer in 2022 en 2023
Onlangs rolde de nieuwe 'De Nederlandse Vliegvisser' in de bus.
Daarin stond naast heel veel mooie artikelen over binnen- en buitenlandse vliegvisavonturen ook een artikel van mijn hand over - hoe kan het ook anders? - het Oostvoornse Meer.
Dit keer een korte analyse van de vangstrapportages in 2022 en 2023.
Zoals iedereen zou moeten weten, biedt Sportvisserij Zuidwest Nederland de gelegenheid om de vangsten in het Oostvoornse Meer online te melden.
Wim Kruining heeft alle meldingen die in 2022 en 2023 zijn gedaan overzichtelijk in een spreadsheet geordend en aan mij was de taak om daar iets zinnigs over te zeggen.
Twee bijzonder interessante jaren omdat zich in september en oktober 2022 in het Oostvoornse Meer twee rampen voltrokken die het grootste deel van de botten en haringen alsmede bijna al de forellen doodden...
In december 2022 begonnen we bij het beheer van de forelstand in het OVM eigenlijk weer op nul.
Hoe zouden de vangsten in 2023 zijn?
Hoe zou de forelstand zich in 2023 weer herstellen?
De ramp zelf tekende zich in de vangstrapportages natuurlijk ook af door de sterk verminderde vangsten van botten en nul haringen die in 2023 werden gerapporteerd.
Aangezien de forellen zich in het Oostvoornse Meer niet met succes kunnen voortplanten, vindt de recrutering van regenboogforellen en bruine forellen uitsluitend door de uitzettingen plaats.
Ondanks het feit dat er door diverse oorzaken in 2023 niet extra veel forellen werden uitgezet, herstelde de forelstand zich dat jaar buitengewoon goed en waren de groei en de overleving van deze uitgezette forellen ook uitzonderlijk goed!
Voor een goed uitzetbeleid is het van groot belang dat sportvissers hun vangsten in het Oostvoornse Meer online melden.
Blijf dat dus doen!
Scherm­afbeelding 2024-06-08 om 11.58.51.png
#6
Duitsland / Re: kyllburg
Last post by bronco billy - June 06, 2024, 14:53:03
Wat Willem zegt over Camping Kyllburg klopt.
Op de camping wordt gevist gevist met spinhengeltjes. Vangen met weerhaken kleine forellen zonder vergunning.  Camping eigenaar vindt het prima. Wij gaan er niet meer naar toe. 

Wat Nootjez en Jan Damman zeggen klopt.

2 jaar terug topjaar. Heb nog nooit zoveel forellen gevangen.

Probeer de stukken waar Geisje over schrijft.  Wij zijn net terug van een weekje Kyll en hebben ondanks  het matige weer, veel regen en soms te bruin water ,best goed gevangen.
#7
Karper met de vlieg is in mijn ogen alleen mogelijk als je ze ook ziet, anders kun je net zo goed een dobber pakken met normaal aas en wachten. Supersaai in mijn optiek, maar zicht vissen daarentegen is superspannend.
Ook hier in groningen is het water op enkele uitzondering koffie met melk kleur, als je geluk hebt theekleurig met een wolkje melk. Enige momenten dat je dan karper hoog ziet is als het A. zonnig en B. ook warm is met niet al te veel wind erbij.
Vooral in de lente zijn ze na de winterperiode vaak goed te vangen, voordat ze paaien, na de paai ook zeker mogelijk maar stukken lastiger en zijn ze voorzichtiger. Belangrijkste is zorgen dat je zonder de vis te verjagen de vlieg (carpbolletje of flinke zeer langzaam zinkende nimf/vlieg) zo presenteert dat die min of meer exact in de richting ligt van de karper om tijdens het azen op te pikken zonder moeite en niet te dicht bij ze landt (vaak meer dan 1m afstand) dat ze verjaagd raken. Ze zullen vaker niet dan wel 10cm naar links of rechts of naar boven gaan om de vlieg te pakken als het niet perse hoeft. Ik vis zelf zonder indicator, meestal verjaag je daarmee de vis maar het kan soms werken als je ze verwoed ziet azen op de bodem.
Dus vaak even kijken, tijdens warme zonnige momenten/dagen, meestal ben je in een half uurtje wel klaar bij een vijver, zoek echt naar de wat actieve vis, maar focus niet op de compleet stil liggende of heel snel zwemmende vis. Langzaam cruisende, of liefst een vis die wat aan het rondsnuffelen in tussen planten, af en toe stopt om wat te pakken, is waar je je op moet richten.
#8
Scandinavië / Re: Riviervissen Denemarken ti...
Last post by Menno_siemensma - May 31, 2024, 17:55:24
https://vliegvissenineuropa.nl/Denemarken/
oudere site maar veel uit te halen.
Rivieren hangen vooral af of er ook zalm/zeeforel in voorkomt en optrekt wat het kost maar zijn genoeg riviertjes zonder. veel rivieren zit wel forel, vlagzalm, baars, witvis en snoek in variabele hoeveelheden.
Ik durf niet te zeggen hoe hoog het water nu staat in de rivieren met de recentelijke buien, maar het kan net als in de bergen behoorlijk verschil opleveren.

vergunningen zijn vaak locaal te halen, kwestie van zoeken in gebied waar je wil vissen.
#9
Scandinavië / Riviervissen Denemarken tips g...
Last post by Dre - May 28, 2024, 07:55:32
Goedemorgen mede vliegvissers,

wie kan mij helpen aan wat bruikbare informatie over het vissen op de beken en rivieren in Denemarken.
We willen een last minute tripje maken en kijken in verband met het komende slechte weer nu ook naar Denemarken. Aangezien onze spullen berekend zijn op de riviertjes in o.a. de Ardennen en de Eifel is het niet mogelijk om op zeeforel te gaan vissen vandaar het idee om het in de rivieren / beken te proberen.

Daarover is helaas een stuk minder te vinden dan het vissen op zeeforel.

Hopelijk is hier iemand die ons kan helpen aan informatie over locatie, vergunning, camping etc.

Hartelijke groet!


#10
Nederland - Algemeen / Re: Karper op de vlieg in een ...
Last post by Fly4Fish - May 27, 2024, 19:56:36
Ik denk dat als je meer uren maakt op verschillende type wateren, de soorten vanzelf wel komen  :D

Als je afwisselend vist op een rivier, meer/plas, beekje of stadswater merk je dat elk water vaak zijn eigen periode heeft. Vang je massaal blankvoorn op de rivier en ga je de volgende dag naar een plas, dan kan het zijn dat je alleen baarsjes vangt, dit als voorbeeld.

Gericht vissen is een leuke uitdaging als je maar geniet. Je hebt dagen dat je gericht met een kleine streamer op roofblei vist en niks vangt. Een andere keer vis je met een nimf op blankvoorn en vang je een heuse roofblei!

Dus ik zeg, wissel zo veel mogelijk af qua water, techniek en vliegen.

Momenteel kun je op veel wateren karper spotten, met name de ondiepe stukken. Je kunt het met een sponsvlieg proberen of een nimf. Om te beginnen is een (kleine) vijver wel aantrekkelijker dan groot water, lijkt mij. Dan leer je hoe het voelt om een karper te drillen. Op groot water loop je het risico dat je niet toereikend lijn en backing hebt als je een behoorlijke joekel aan de lijn hebt.

Succes!