Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Eenieder zijn ding, en in de winter blijft het nu eenmaal erg lastig in nederland om lekker in de natuur die winterstekken te vinden tegenwoordig, voorzover we überhaupt nog echt natuur hier hebben uiteraard. Feit blijft dat de winterstekken 9 van de 10 x de havens zijn of in ieder geval de stedelijke gebieden, simpelweg omdat die net een graad of wat warmer zijn en de vis dat op zoekt.

Ik denk dat de meeste vliegvissers het liefste lekker in de natuur hun lijntje wil strekken maar ja zoals gezegd, niet iedereen kan naar het buitenland waar die plekken beter te vinden zijn. Daarbij als ik een paar uurtjes wil vissen op een zondag, ga ik niet eerst 6 uur naar DK rijden en terug. Dan wil je in de buurt even wat vis vangen.

Afgelopen zondag hadden we met de club een viszondag in een haven hier in het noorden, was erg gezellig en hoewel het qua vangsten niet echt denderend liep heeft bijna iedereen wel wat gevangen. Dat is ook voor veel mensen, zeker in deze tijden, veel belangrijker dan veel en grote vis vangen.
2
Bedankt voor de info mannen!

Dan ga ik het toch maar proberen met de dozen waar "gleufjes" uit het foam zijn gemaakt.
Dan kunnen zowel de nimfen en droge vliegen in 1 doos  (ik loop niet graag met een rugzak of nokvolle vest rond, dus 1 doos volstaat voor mij )
3
Dat is inderdaad jammer Bram!

En dat JB (John) niet kan, kan eigenlijk niet want volgens mij heb je nog nooit een forumdag overgeslagen.
Hoop dat golddigger (Perry) wel kan, en vervoer kan regelen?

Probeer er zo veel mogelijk bij te zijn 😂, maar de 20ste is ma jarig dus keuze is gauw gemaakt dan.
5
Dat is de streamer inderdaad! Top, bedankt Jo!
Heel benieuwd hoe die vist (werpt) en vangt :-)
6
kwam dit tegen, interessant om te lezen hoe ver die vissen zich verplaatsen https://www.vissenvoorverbinding.nl/nieuws/zeeforellen-bereiken-waddenzee/

Leuk om te lezen. Dank voor het delen.
7
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Re: Haakmaat
« Last post by Jnm on January 21, 2022, 20:02:28 »
Aan allen die hier al een reactie gegeven hebben aan de beginneling die ik ben: mijn welgemeende dank!! Ik heb hier veel bijgeleerd!
8
Scandinavië / Re: Vliegvissen op zee
« Last post by bij on January 20, 2022, 22:23:34 »
Dank jullie wel voor de info.
9
Het werpen & vissen - vraag en antwoord / Re: Leaders
« Last post by henkverhaar on January 17, 2022, 13:48:47 »
Vist prima. gooit soms in de war, maar dat heb ik met klassieke (engelse) droppers ook. Met deze montage is een tweede vlieg supersnel aangeknoopt of verwijderd - je hoeft geen zijlijntjes in te knopen. En je hoofdlijn (tippet) blijft 'intact' en bruikbaar. Potentieel nadeel is dat de 'hoofdvlieg' in-line zit en dus minder goed 'beschikbaar' is. In de praktijk heb ik daar nog geen last van gehad.
10
Je maakt ze dus ook op bestelling?

Nog niet ;-) Maar als je belangstelling hebt? Zie ook mijn website ...
Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top