Babine river Canada B.C.

Started by Woenos, June 15, 2022, 08:21:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Woenos

Een plek die ik iedereen kan aanraden eens te bezoeken. De komende tijd komen er wat meer delen op Vimeo om te bekijken: https://vimeo.com/642191590
En als je daar toch bent dan zijn de Bulkley, Skeena, Nass etc. ook allemaal binnen handbereik. Dat en een miljoen meren.

paul de bruijn

Fantastisch land met prachtige mogelijkheden op diverse vis en rivieren en meren.twee keer geweest,en ga zeker terug.Helaas is merkbaar dat ook in Canada de visstand terugloopt.En ik ben bang dat de giga overstromingen van vorig jaar jaar zeker merkbaar zullen zijn over een paar jaar.

Ochi

Vanwege slecht optrekkende vis zijn er dit jaar al weer diverse rivieren gesloten verklaart voor enkele zalmsoorten in BC.
Gebeurt laatste jaren steeds vaker.
Als ik rondtrek, hopelijk volgend jaar weer, bezoek ik meestal 3 of 4 rivieren.
Wel dicht bij Babine geweest maar nog niet gevist.
Staat nog op de to do list

Woenos

Rainbow alley in het Babine systeem bezoeken op het juiste moment staat nog op de wishlist, maar dan moet je het wel weten te timen. Ze vreten zich vol en dan is het dagen niets.

De zalm stand gaat niet goed inderdaad maar de Babine heeft een eigen run die wel gezond is. Maar wat zijn er daar veel meren/meertjes/rivieren en beken vol Dolly's, Rainbows en Cutthroats te vinden. Rij een dag naar het noorden of oosten en je kan achter de Grayling aan. Steelhead is jaarrond te vangen in de rivieren mits toegestaan. Maar neem bearspray mee waar je ook gaat want er zitten veel grizzly beren, elanden en zwarte beren.

Steelhead

Ik ben 4x naar Rainbow Alley geweest. Daar 3x erg goed gevangen, grote regenbogen en leuk wat sockeye op m'n #6. Je hebt daar wel een boot nodig. Die huurde ik dan bij het camp waar we sliepen in de weekenden dat we niet op de rivieren mochten vissen.
De laatste keer, in 2017, was het camp uitgestorven, geen hutjes en boten meer te huur.
Geprobeerd vanaf de kant bij de brug bij Lake Babine, daar wat regenbogen gevangen maar hield niet over. Er was ook weinig plek.
En de Babine, tja een Class I River waar de gidsen met hun boten al vroeg op pad zijn. Gemerkt dat zij geen hoge pet hebben van DIY vliegvissers op de rivier.
my best memories are not that old!