Recent posts

#21
Met nog iets meer dan een maand te gaan wil ik ergens volgende week de definitieve datum van de 2 vastzetten. Dan is er meer duidelijkheid voor iedereen en kan ieder die wil aansluiten.

Ergens komende weken zal ik eens wat foto's maken van hoe het erbij staat. Gemeente en gebiedsbeheerder zijn druk bezig met maaien en harken overal. Gebied is vaak wel als laatste aan de beurt, maar voor zover ik weet is dat altijd voor midden oktober klaar.

Wie wil aansluiten?
#22
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Warme top dagen op de rivi...
Last post by Mike - September 22, 2023, 17:32:57
Hoi Gino,

Ik vis overdag vrijwel altijd met 2 zwarte marabou streamertjes en daar vang ik eigenlijk alles op. Winde, baars, snoekbaars, roofblei, voorn en soms zelfs flinke snoeken. Op een aantal foto's kun je de streamertjes zien liggen.
Als de schemer inzet ga ik vaak echt heel gericht op snoekbaars vissen en dan vis ik meestal moet craft fur clousers maar soms ook met ep streamertjes. Hangt er een beetje vanaf of er veel stroming staat.

#23
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Warme top dagen op de rivi...
Last post by FSCHAMP - September 22, 2023, 08:20:20
Goe bezig Mike!
Prachtige vissen. Met wat voor vliegen heb je gevist als je zo'n variëteit aan vissen vangt? Nimfen?
#24
Lekker bezig weer!
#25
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Warme top dagen op de rivi...
Last post by Bert J. - September 14, 2023, 21:17:43
''Gister met de temperatuur daling was t meteen alweer een heel stuk minder helaas met enkel wat baarjes van 30 cm, een blankvoorn van 36 cm''

Nou, ook al niet verkeerd! Wat een schitterende vissen!
#26
Nederland - Rivieren & Kanalen / Warme top dagen op de rivieren...
Last post by Mike - September 14, 2023, 12:56:35
Met het schitterende weer van de afgelopen dagen was het weer feest op de Merwede. Gister met de temperatuur daling was t meteen alweer een heel stuk minder helaas met enkel wat baarjes van 30 cm, een blankvoorn van 36 cm en een Snoekbaarsje van 12 cm. Wel wat grote vissen gelost en een snoek die er met de bugger vandoor ging.
De dagen ervoor was t ff een ander verhaal.
Windes van over de 50 cm, roofblei van 70+, snoekbaarzen 50 / 70 cm, baars van 40+. Helaas ook veel grote vissen gelost. Er zitten nog wat warme dagen in t verschiet dus ik hoop nog wat sessies te maken deze wk.

#27
Quote from: henkverhaar on September 12, 2023, 08:37:00Ik heb die van de GHV erbij genomen. Ik kom toch af en toe in die contreiën - mijn zoon woont in Den Haag - naast het Haagse Bos.

Ja, het gebied wat deze vergunningen bestrijkt is enorm. Bijna geheel Zuid-holland en de westelijke delen van provincie Utrecht. Waaronder ook de polders in groene-hart (Gouda, Reeuwijk, Woerden, Oudewater, Stolwijk, Haastrecht)

https://www.sczh.nl/

#28
Vliegbinden - algemeen / Re: Deer Hair
Last post by henkverhaar - September 12, 2023, 08:40:19
Quote from: PdH on September 11, 2023, 19:10:09En ook nieuw vet, want het spul dat ik gebruikte gaf ook niet het gewenste effect. Als alles binnen is vliegen binden en dan wat proberen in een bakje met water en zien wat het meest effectief is.
Als ik zinvolle info heb post ik dat wel.

Albolene werkt prima - en een pot van 12 ounce is genoeg voor een heel vliegvissersleven ;-) In mijn tijd moest je dat nog meenemen van een tripje naar de US. Tegenwoordig kun je het bij Amazon.nl gewoon bestellen (wel wat duurder dan uit de schappen van de Walmart of Walgreen...)
#29
Quote from: Get!em on September 11, 2023, 19:39:53De goedkoopste werkende optie is een extra VIspas kopen met korting omdat je er al 1 hebt:

https://www.sportvisserijnederland.nl/over-ons/contact/veelgestelde-vragen/32/ik-ben-lid-van-meer-dan-een-vereniging-kan-ik-geld-terug-krijgen.html


Ik heb die van de GHV erbij genomen. Ik kom toch af en toe in die contreiën - mijn zoon woont in Den Haag - naast het Haagse Bos.
#30
Quote from: PdH on September 11, 2023, 19:14:35Dit is een mooi initiatief. Ik heb echter niet de juiste vispas(sen).

De goedkoopste werkende optie is een extra VIspas kopen met korting omdat je er al 1 hebt:

https://www.sportvisserijnederland.nl/over-ons/contact/veelgestelde-vragen/32/ik-ben-lid-van-meer-dan-een-vereniging-kan-ik-geld-terug-krijgen.html