Recent posts

#21
Als je grote forel kunt verwachten is 22/00 of een vergelijkbare dikte met een trekkracht van 3 kg wel het minste.
Ik heb zeer recent een paar weken op De Ronde Bleek kunnen vissen. Daar zwemmen ook dikke rond. Daar presteerde het er ook een om ineens dwars door mijn 22/00 te knallen.
#22
Quote from: sarca2 on May 21, 2024, 14:04:35Welke tippet dikte gebruiken jullie als je grote forel mag verwachten? Zeg groter dan 60 cm. Wat gebruiken jullie dan voor droog? en wat bij nymphen?


Ik gebruik standaard 12/00. Zowel voor nylon tippet bij drijvend vissen als voor fluorocarbon bij nymphen. Voor forel tot 40 cm gaat dit prima.

Ik vraag me dit af omdat ik ook een trophy zone en een (Ronde Bleek achtige regenbogen bevattend) meertje in Trentino wil gaan bevissen, zou jammer zijn als ze er doorheen knallen en ik net niet de optimale dikte mee heb.


lol 12/100ste is het minimale wat ik voor voorn gebruik, dunner vis ik nooit, mijns inziens ook zeker niet nodig. Als forel die vlieg willen pakken ze die wel, ik zou eerder wat dikker proberen, krijg je weigeraars kan je altijd een extra stuk of een dunner stuk er aan doen. Met grote forel, is 18/00ste wel echt minimale, 22/00ste kunnen ze ook nog zeker doorheen knallen.
#23
Scandinaviƫ / Re: Lang hemelvaarts weekend F...
Last post by Menno_siemensma - May 22, 2024, 18:17:49
Quote from: paul de bruijn on May 21, 2024, 08:50:14Dat zou je denken,over de gepen.Maar die kun je toch nog tegenkomen.Ooit s wat Denen gesproken,en blijkbaar is een een kleine groep gepen die toch terug komt naar de oostkant.Zijn er niet veel en betreft de kleine tot pak m beet 50 cm,maar ik heb in september zeker wel geep gevangen :D
Last had ik er dit keer ook niet echt van, ze waren zeker niet massaal aanwezig, dan is het leuke afwisseling en niet constante aanbeten en kapotte leaders etc elke dag.
#24
Nederland - Algemeen / Re: Vangsten in 2024
Last post by Menno_siemensma - May 22, 2024, 18:16:36
#8 hengeltje komt dat wel goed, niet al te veel spannends in het water in dat stuk, zijn wel andere plekken daar met bomen in het water, dat is veel lastiger idd.
#25
denk ook eens aan een ander materiaal dan nylon en fluorcarbon, nl de combinatie hiervan.
ik bedoel dan fluorcarbon gecoat met nylon, een zeer hoge trekkracht is het resultaat en bovendien mooi kringelvrij. denk hierbij aan bijv. Asso
#26
Top, bedankt voor je reactie.

Nembia is 1 van de plannen idd.

Nooit aan gedacht om een #7 mee te nemen daarnaartoe. Ik heb er nog 1 liggen, 10 ft ooit gekocht voor snoeken, ik zal er eens mee gaan werpen om te kijken of ik er meer afstand mee haal dan met de 9 ft #6 die ik heb.

18/00 dus voor droog, goed om dit te weten, te dik gaat ook niet fijn zijn waarschijnlijk.

Vis jij op de trophy rivierstukken gewoon met standaard fluorocarbondikte (10 of 12/00) of ga je dan ook wat dikker te werk? Ik ben bang dat te dik helemaal niks wordt met die schuwe vis maar zou balen als de (waarschijnlijk) weinige aanbeten tippetbreuk opleveren. 

trouwens; ik weet wat snakes zijn maar heb ze nooit overwogen op forel, welke kleuren doen het daar goed?
#27
Hey Sarca,

Ik ben toevallig net terug uit Italiƫ en heb een aantal dagen gevist op Lago di Nembia in Trentino.

Ver smijten is daar een noodzaak en daarvoor zou ik een 10"#7 nemen.
Vissen met 12/00 en een #7 is geen optie en bovendien niet nodig.
Als je bv met snakes vist kan je gerust 20/00 of zelfs 22/00 gebruiken. Dikker dan dat is overdreven.
Vis je droog of met spiders of andere kleine vliegjes dan zou ik 18/00 gebruiken. Dunner dan dat gaat problemen opleveren.

Op mn beste dag had ik er op t meer 33 en daar zaten een aantal enorme vissen tussen. Er zwemmen er een aantal die dik over de 80cm gaan.

Ik wilde wat foto's aan deze post toevoegen maar ik zie helaas even niet meer hoe dat moet.
#28
Welke tippet dikte gebruiken jullie als je grote forel mag verwachten? Zeg groter dan 60 cm. Wat gebruiken jullie dan voor droog? en wat bij nymphen?


Ik gebruik standaard 12/00. Zowel voor nylon tippet bij drijvend vissen als voor fluorocarbon bij nymphen. Voor forel tot 40 cm gaat dit prima.

Ik vraag me dit af omdat ik ook een trophy zone en een (Ronde Bleek achtige regenbogen bevattend) meertje in Trentino wil gaan bevissen, zou jammer zijn als ze er doorheen knallen en ik net niet de optimale dikte mee heb.

#29
Scandinaviƫ / Re: Lang hemelvaarts weekend F...
Last post by paul de bruijn - May 21, 2024, 08:50:14
Dat zou je denken,over de gepen.Maar die kun je toch nog tegenkomen.Ooit s wat Denen gesproken,en blijkbaar is een een kleine groep gepen die toch terug komt naar de oostkant.Zijn er niet veel en betreft de kleine tot pak m beet 50 cm,maar ik heb in september zeker wel geep gevangen :D
#30
Nederland - Algemeen / Re: Vangsten in 2024
Last post by Martijn - May 19, 2024, 20:02:02
Oef, op de vlieg... Dat moet een lekkere dril geweest zijn!