Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Vistripjes / Re: forumdag Baggelhuizen 2022
« Last post by Arno on Today at 00:18:12 »
Beide dagen wat mij betrefd
2
Nederland - Algemeen / Re: Eindelijk worden ze wakker
« Last post by Scaramouche on December 07, 2021, 10:07:10 »
Afgunst en haat

De discussie in het Europees Parlement van deze week noemt hij gedreven door „afgunst en haat” en niet gebaseerd op feiten. Zo is er volgens hem helemaal geen bevolkingsexplosie onder de vogels. „Aalscholvers in het IJsselmeergebied zitten nu op het niveau van 1975-1980”, zei hij bij EenVandaag. „Ze hebben gepiekt in 1993, toen waren er vijftienduizend broedparen. Nu zijn er drieduizend paren. De aalscholver is van nature allang op z'n retour.”

Tja, de feiten.... blijft altijd lastig. Maar op deze site staan heel veel telgegevens die de expert misschien nog niet had gezien: https://stats.sovon.nl/stats/soort/720

Je kunt nergens uit afleiden dat de soort op zijn retour is, integendeel. Wat interessant zou zijn is een analyse van de verspreiding van de aalscholver sinds ze in het IJsselmeer en de randmeren op grote schaal witvis zijn gaan wegvangen voor de vismeel en de export van brasem en voorn naar landen waar die vissen geconsumeerd worden. Ik heb dezelfde ervaring als Gert, dat je nu aalscholvers op plekken ziet waar ze normaal nooit te zien waren; ondiepe prutslootjes en stadsvijvers. Dat zou niet gebeuren als het op de grote wateren zo goed gesteld is met de visstand.
3
Vliegbindmateriaal - gereedschap / Re: Swiss CDC Multi Clamp
« Last post by henkverhaar on December 07, 2021, 07:58:13 »
Van de Swiss CDC Clamp kan ik even geen prijs en omvang van de set (?) vinden.
Is geen set - tenzij ik recentelijk iets gemist heb - maar een enkele haar- en CDC klem; soort van ver doorveredelde papierklem, voor de PK-methode. Met een punt om haren goed te kunnen selecteren/separeren, en een venster om het geklemde beter te bekijken en/of te bewerken als tussenstap. In de context van de MP magic tool set is het dus geen vervanging, maar kan het een aanvulling zijn. De Vosseler klem doet iets soortgelijks, op een iets andere manier - daar bestaat de 'klem' slechts uit twee rondstaven en heb je nog meer toegang tot de 'binnenkant' van het geklemde materiaal.
4
Gaaf, succes ermee. Deel vooral je ervaringen, ben wel benieuwd hoe zoiets bevalt.
5
Gastenboek - Introductieforum / Welkom Hangenmetdievlieg
« Last post by Vliegvissers.nl Team on December 06, 2021, 22:28:20 »
Hallo Hangenmetdievlieg welkom op Vliegvissers.nl !
Veel plezier hier toegewenst.  :D

Lees voor alle zekerheid alsjeblieft dit topic door zodat je op de hoogte bent van de 'netiquette' die we hier hanteren.

We zouden het ook zeer op prijs stellen wanneer je jezelf hier voorstelt (of minstens een aantal informatieve velden in je profiel zou willen invullen)

6
Nederland - Plassen & Meren / Re: Oostvoornse Meer 2020 - 2021
« Last post by Franky Boy on December 01, 2021, 16:21:20 »
It giet oan!
( Sportfiskjen yn it Oostvoornse Meer...)
Hoewel een Elfstedentocht in deze winter ook niet uit te sluiten is.  :o
Vandaag is de sportvisserij op en in het Oostvoornse Meer weer begonnen.
Er zijn weer verse regenboogforellen van een Nederlandse kweker uitgezet, waaronder enkele zeer grote exemplaren.
Ook wat kleinere exemplaren van zo tussen de 30 en 35 centimeter lang.
We zijn benieuwd of die kleinere exemplaren ook gevangen worden en ook benieuwd van de vangsten van IJslandse Arctic char die in het voorjaar zijn uitgezet. (Arctic chars graag melden als 'saiblingen')
Graag alle vangsten weer melden op:
https://www.sportvisserijzwn.nl/vis-en-water/oostvoornse-meer/vangstregistratieformulier.html
of
www.vnv.nu (bovenaan knop op de homepage van de VNV voor de meldingen van het OVM)
7
Duitsland / Re: kyllburg
« Last post by p.forel on November 28, 2021, 19:56:48 »
Hoi, ben even getriggerd door je opmerking over Fliessem .... waar kunnen nu de vergunningen worden gehaald? Het koffiehuis is gesloten tegenwoordig namelijk
gewoon op vereniging zelf meestal is daar wel iemand om uurtje of 7:30 a 8:00 

https://www.eifel.info/en/a-angeln-in-der-kyll-bei-fliessem
8
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Re: Ultra light vliegvissen
« Last post by henkverhaar on November 28, 2021, 13:14:09 »
Ik zou bijna zeggen - zie mijn website ;-)

De hengel is inmiddels af (met wat complicaties, maar daar zal ik hier niet over uitweiden). Het is een lichte #2 geworden die, gezien de eigenschappen van bamboe (denk massa - denk Schreiner met zijn bussen) een #1 ook zal werpen (bamboe is tot op zekere hoogte zelfladend, ten gevolge van de massa van de massieve hengel - lichte buisvormige hengels hebben zeker ook nadelen ;-)

Het hengeltje werpt wat bonkig - da's een makke die alle korte hengeltjes hebben, maar een bamboehengel in deze lijnklasse wordt bij grotere lengte al snel erg slap - zie boven.

Is het project geslaagd - ja, dat denk ik wel. Is het een hengel die ik bij voorkeur uit mijn rek zou pakken als ik in de Geul ga vissen - nee, dat denk ik niet. ZOals gezegd ben ik geen heel groot liefhebber van lichte (vliegen)hengels - mijn voorkeur gaat uit naar hengels tussen 7 en 8 voet, in lijnklassen 4 en 5 (en 6). Daar kun je zeker zo subtiel mee vissen, en zijn veel universeler inzetbaar. Ze buigen alleen niet op een visje van 8 cm...

Dat gezegd hebbende, zal ik 'm als het seizoen 2022 open gaat eens flink aan de tand voelen (tenzij iemand hem heel graag wil overnemen ;-) )

Henk
9
Inmiddels al wel 3 inzendingen binnen!
Stand tot nu toe:
1. Marc
2. Menno
3. Gert

Wie volgt?
10
Vistripjes / Re: Snoektour Meppel
« Last post by Gert on November 14, 2021, 11:22:47 »
Ja, ik was er ook weer eens een lekker daggie uit  ;)

Met goed gezelschap, lekker eten en weinig vis. Gelukkig had ik de dag ervoor, wat dichter bij huis, tijdens een sprintsessie zeg maar wel een mooie snoek gevangen die ik bij Herman ga melden voor de Gouden Streamer.

Volgend jaar hopelijk in Zuid-Holland, maar al eerder gaan Herman, Jo Flyfishing en ik nog een combi snoek- en forellentour doen bij de Ruigenhoek. Zal waarschijnlijk februari worden.

Dank aan de organisatie en deelnemers van gisteren, en hier nog wat plaatjes.

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top