Recent posts

#1
Dag Gino,

Ik ben er al 4 keer geweest.
Waarschijnlijk ben je er nu al. Mocht je toch nog tips nodig hebben mag je me steeds contacteren, volgens mij kennen we elkaar ook via facebook.

Ook hier op het forum heb ik wel al meerdere posts gedaan over onze trips naar daar.

Enjoy!
#2
In maart is er als proef ook 100 kilogram bronforel uitgezet.
In het verleden zijn er met succes ook saiblingen in het Oostvoonse Meer uitgezet. Het ging daarbij om Elzasser saiblingen, een kruising tussen de bronforel (American brook trout) en de beekridder (Arctic char).
De laatste tien jaar hebben uitzettingen van saiblingen weinig opgeleverd. Zo werden van een uitzetting van honderden kilo's IJslandse Arctic chars enkele jaren terug, later maar een paar - deels vermagerde - vissen teruggemeld.
Deze bronforellen worden - de kleine uitzetting in aanmerking genomen - echter best goed gevangen en blijken in die paar maanden bovendien goed gegroeid.
Hier zet Jack Verschoor zo'n mooie bronforel in het Oostvoornse Meer terug.

https://www.facebook.com/reel/1428166761222196
#3
Scandinavië / Re: Zuid West Zweden... tip ge...
Last post by martijnhooijer - July 09, 2024, 10:00:39
Dank voor je reactie Peter, Ik hou je tip in gedachten. Wellicht komen we ook nog aan die kant van Zweden en dan is het zeker een optie.

gr. Martijn
#4
Scandinavië / Re: Zuid West Zweden... tip ge...
Last post by PdH - July 08, 2024, 17:52:44
Hallo Martijn.

Ben net terug uit zweden en heb daar 1 middag kunnen vissen in het Mälaren meer vanaf de kant. Ik vond een plekje in de buurt van Kalkudden. Hoop baars gevangen, geen snoek gezien. Maar misschien is dat iets te ver reizen voor je. Plekken vanaf de kant zijn volgens mij altijd wel te vinden, net als een plek om je bellyboat in het water te krijgen. Succes daar.
#5
Scandinavië / Zuid West Zweden... tip gevraa...
Last post by martijnhooijer - July 08, 2024, 15:10:22
Beste allen,

Volgende maand ga ik met mijn zoons camperen. Ik zoek een plek in het Zuid Westen van Zweden waar we goed op snoek kunnen vissen vanuit de bellyboot en eventueel ook vanaf de kant. Ik weet uiteraard dat het daar van de wateren barst, maar veel zijn niet geschikt om op deze manier te bevissen.

gr. Martijn

#6
@ Gijsie20: Bedankt voor de info ivm de vliegen. Het merendeel van deze droge vliegen heb ik wel in mijn vliegendozen zitten, dus dat komt wel goed.
#7
Hi Gino,

Niet specifiek bij dat adres ervaring, maar wat er zeker niet mag ontbreken in mijn "Oostenrijk rivieren" box; Hertenharen sedges (Goddard), mogen ook echt grote zijn, haakmaat 10 bijv. Zeker voor snel pocket water mogen ze groot en goed drijvend zijn. Verder ook foamvliegen zoals miertjes en torretjes/kevers, sprinkhaan imitaties van hertenhaar of foam. Kleine zwarte vliegjes tot haakmaat 18 oid. Zag van de week nog een leuk patroontje op fly supply: de Alder, staat ook wel op Youtube aan bindfilmpjes. Ga zelf weer in September ook naar Oostenrijk en zal deze zeker ook gaan binden voor die tijd.     
Alvast heel veel plezier! Laat even weten hoe je het hebt gehad.
#8
Ik vertrek volgende week voor een weekje naar de familie Kohlmayr van het Hotel zur Post in Untertauern in Oostenrijk. Zij hebben heel wat vliegvis water ter beschikking als ik hun website bekijk (18 km).  Zijn er onder jullie, die hier al geweest zijn? En zoja, welke plaatsen kunnen jullie me dan aanraden?
Kunnen jullie me eventueel ook enkele droge vliegen en nimfen aanbevelen, die het hier goed doen?
#9
Nederland - Algemeen / Re: Vangsten in 2024
Last post by FSCHAMP - July 03, 2024, 14:34:56
Zeer mooie zeebaars Bert! 

Ik ben dit jaar nog niet naar de maasvlakte geweest, misschien dit weekend als het weer goed is, anders zal het voor eind juli zijn daar ik volgende week voor enkele dagen naar het zwarte woud ga, gevolgd door een weekje Oostenrijk.
#10
Nederland - Algemeen / Weinig witvis
Last post by Fly4Fish - July 02, 2024, 14:56:34
Dag allemaal,

Ik ben gewend om in de zomermaanden toch aardig wat witvis te vangen, maar dit jaar lijkt het niet op gang te komen. Blankvoorn, roofblei, winde, alver en zelfs zonnebaars laten het behoorlijk afweten.

Op de plassen en meren valt het nog mee, maar op de rivieren is nauwelijks activiteit.
De (kleinere) baarzen domineren nu volop.

Ervaren jullie dit ook?