bevestigen van een yarn indicator

Started by Jnm, September 06, 2022, 20:46:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jnm

Hallo, na het bevestigen van wat yarn als bite indicator kom ik toch tot de vaststelling dat de leader, na het verwijderen van de indicator, toch wat op die plaats "gekraakt" is. Is er een bepaalde knoop waarmee je de yarn indicator kan bevestigen op de leader en deze ook nog kan verschuiven maar wel een knoop die zodanig gemaakt wordt dat de leader na het verwijderen niet gekraakt wordt dus met andere woorden dat de leader nog mooi recht is. Bedankt voor info!!!

Gert

Die zijn er wel, is ooit eerder op het forum aan de orde geweest. Bekijk deze maar eens.
Re: Beetverklikker

Maar je hebt een leader en een tippet. De leader wil je zo lang mogelijk mee doen, de tippet moet je sowieso regelmatig vervangen. Dus als die een beetje vernaggeld is, is dat niet zo erg. En als je niet steeds wisselt tussen droge vlieg en nimf, kun je de leader ook weglaten, gewoon een stuk tippet van een meter of 3 rechtstreeks aan (het lusje van) je vliegenlijn maken.

Jnm

@Gert bedankt voor de info. Wist ik niet dat je rechtstreeks je tippet aan de leader mocht bevestigen. Ik heb al veel gelezen dat je een tapered leader moet gebruiken om de vlieg mooi te presenteren. Waarschijnlijk zijn dat weeral verkoopsargumenten dan......

Gert

Ho ho ho, niet meteen de verkeerde conclusies trekken  ;)

Dat je je tippet rechtstreeks aan je vliegenlijn "mag" bevestigen geldt alleen als je met een nimf, of in ieder geval NIET met een droge vlieg vist. Voor een droge vlieg is het wel belangrijk dat die zachtjes en met gestrekte lijn op het water landt. Dus daarom: als je alleen maar met een nimf vist kun je de leader weglaten. Als je steeds wisselt tussen droog en nimf is het onhandig.

Mike

@Jnm, het verschilt ook enorm welk fluor carbon je gebruikt. Er zijn er een aantal bij die je heel gemakkelijk recht kunt trekken nadat je bv de boel in de war hebt gegooid en hebt ontrafeld.
Er zijn er ook een hoop bij die je echt onmogelijk weer recht krijgt.
Datzelfde geldt uiteraard ook voor het plaatsen en verschuiven van indicators.
EDUCATION IS IMPORTANT BUT FISHING IS IMPORTANTER