Gerookte visjes

Started by HappyFisherman, May 18, 2011, 16:03:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HappyFisherman

Zondagmorgen ff met deeg wezen smijten om de rookton vol te krijgen. Tegen 1 uur bij pa en ma thuis en direct die vis in de pekel. Was ik helemaal vergeten dat ik die maandagavond pas kon roken! Vanmiddag de eerste geproeft en tering wat zout HAHA! Wel lekker hoor, maar je moet er wel van houden...
Vliegvissen is bevlogen vissen...

A{b}r{a}xa{s}

1 voordeel...ze blijven nu waarschijnlijk járen goed :)

dartmayor

Bij mij liggen ze altijd 24 uur in het pekelwater en ze zijn dan niet echt zout.
Ik gebruik 30 gram zout per liter water.
PR:
Winde          40 cm  | Baars          25 cm     
Brasem        57 cm  | Ruisvoorn    29 cm
Blankvoorn   32 cm  | Alver           19 cm
Snoek          91 cm  | Snoekbaars  20 cm
Schele Pos   14 cm   | Forel           64 cm
Roofblei       21 cm

vliegvisgek

met de deeg hengel om de ton vol te krijgen kan dat niet met de vlieghengel happy snap hem effe niet ???

HappyFisherman

Niet iedereen kan zo geweldig goed vissen als jij Jeroen... In Beerze kun je sowieso niet zo goed met de vlieg uit de voeten ;)

Ik pekel ze normaal ook 24 uur, maar dan wel in 10% zout... M'n collega's hebben er vanmiddag al 1 gestript in 2 minuten tijd, dus het is wel goed te eten HAHA!
Vliegvissen is bevlogen vissen...

vliegvisgek

dat slaat helemaal nergens op maar goed ik vang ze met de vlieg of dan maar niks happy >:(
en bij nogmaals ik wil daar niet eens vissen ben alleen vliegvisser maar goed ieder zijn ding

Rossie69

how kalm jongs,denk aan jullie drukbloed.

30 gram zout Joost :)
kniepert

60 gram per liter.
zie mn blog of hier elders op de site.
he leren we het ook nooit dan.

gebruik nu toch is de zoek functie,eerlijk gezegd een verveelende functie.

golddigger

Die OVM forellen zijn al wat zouter door het brakke water Bram
Volgende keer rekening mee houden :o
Tot zondag gozer
Perry

maurice

ik heb het van Rossie69 geleerd en moet zeggen helemaal TOP.
kon het vorig jaar niet af roken en vangen.
maar heb ook kruiden gebruikt en 1 in zoutwater(pekelwater) en sambal gehad en ook deze was zeer goed gelukt.
dit jaar staat whiskyvaten hout en chilipepers op het rooster en verse Italiaanse kruiden.
::bbq:: ::proost:: ::proost::

vliegvisgek

gaat goed henk hoor ;)

hendri

en als je dan wel een hele snelle pekel wil, kun je ook nog ff net zoveel zout in het water doen totdat er een ongeschilde rauwe aardappel in blijft drijven. dan de forelltjes een uurtje pekelen en dan is het goed te doen. maar beste is lekker rustig in de pekel en de tijd nemen. wat henk zeg 60 gram op een liter, zo doe ik het al jaren. ;)  oja en ff vissies roken kan ook niet he, goed roken kost tijd.

ps, maurice, als je wat van dat hout over heb. laat me dan ff horen.

Rossie69

ja jij het hout wil ik de wiskey wel :)

hendri


Rossie69

nee daar leg ik mn fillets in ;)


HappyFisherman

Tongfilet zeker, maar dan van je eigen tong :D
Vliegvissen is bevlogen vissen...

Rossie69

is wel voordelig dan een dubbele tong ;)

nee zalm en forel Bram

oja toniijn is ook heerlijk op die manier.

hendri

als je niet elke dinsdag naar de AA hoefde zou ik je geloven henk. ;D ;D

Rossie69

hmm dit zou je nu niet aan heel nederland en belgie vertellen.
valt me een beetje tegen.

oke heb een probleem

eerst naar de aldi en dan naar de alberthein.
samen met mn vrouw boodschappen doen  :-[

hendri

ooops dacht dat dit een pb was. ::green:: ::green:: ::green::

Rossie69


hendri

haha ja drink dr maar 1 op. ::proost::

Rossie69

ach ja van de familie moet je het hebben :)


A{b}r{a}xa{s}

 ::) vraagje.....

geeft dat roken nou veel rook(-overlast) ?   

(m.a.w. is dat te doen in de achtertuin midden in een huizenblok ???)

A{b}r{a}xa{s}

hmmm dan zal ik me er toch eens wat in gaan verdiepen

A{b}r{a}xa{s}

*smile*
dat maakt de verleiding om er mee te beginnen alleen maar groter

ik zag al staande en liggende modellen, maakt dat veel verschil ?
en de keuze voor het hout/krullen ?