raar

Started by paul de bruijn, November 12, 2022, 12:59:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paul de bruijn

Na de afgelopen weken mezelf volledig klem te hebben gevangen op baars(tussen 5 en 25 cm in)zag ik van de week het volgende.Ik was eigenlijk op zoek naar een leuk stekkie en vroeg me af waar de baars uberhaupt vandaan kwam.Dit watertje een beetje gevolgd en uiteindelijk een plekkie gevonden om te vissen.Hier staat maximaal 1 meter water,meestal minder.Uiteindelijk vangsten van rond de 150 stuks per middag,met af en toe serieuze voorns en zelfs brasem.Let wel,gevist op een redelijk snel binnengestript patroon,haakmaat 10(ja,ook de 5 cm baars wil m :o)Tijdens de visserij zie ik regelmatig wat flanken en zie ik met grote regelmaat voorns door de oppervlakte gaan.Het lijkt wel of de vis aan het paaien is,maar dat lijkt me sterk.Aan de ander kant heb ik in mijn hele leven nog nooit zo n berg vis bij elkaar gezien,laat staan gevangen,want vrijwel elke worp is raak.Heeft iemand dezelfde ervaringen met paaiende vis gezien toevallig?Toch het idee dat de vis qua weer volledig de weg kwijt is.Rare was ook dat een shadvisser er maar 1 of 2 had,en bij mij echt elke worp.Zal ook formaat wel een belangrijke rol spelen.Dus morgen nog maar s een worpje maken uiteraard.En dan hopen dat de snoek deze keer tam is,bezorgde me een halve hartaanval door vol uit het water te klappen om een voorn te pakken,recht onder mijn voeten ;D,toch ook gauw 90cm esox.Al met al blijft vliegvissen soms enorm leuk en effectief.

Gert

Interessant Paul.
Bijna elke worp een baars(je) - of in ieder geval de aanbeten ervan - herken ik wel. Met af en toe een mooie ruisvoorn ertussen door, maar die baarsjes zijn zo verrekte snel dat die voorns nauwelijks een kans krijgen.
Mijn ervaring is dat er per stek 1 mooie baars te vangen is, als je die hebt kun je beter weer een paar meter doorlopen, of gewoon genoegen nemen met de vele kleintjes natuurlijk.
Zo veel vis op 1 plek ken ik alleen van de winterhavens. Dan zie je ook wel eens vis flanken, maar ik heb het idee dat dat gewoon is om tussen de rest door te manoeuvreren. Maar in deze tijd van het jaar, geen idee. Ben eigenlijk wel benieuwd waar dat is, zou er ook wel eens willen kijken. Maar kan me ook voorstellen dat je dat niet (op het forum) deelt. Eventueel in een PB? Heb mogelijk voor jou ook nog wel wat tips hier in de omgeving  ;)

By the way, vandaag nog teruggeweest? En was het dan nog hetzelfde?

HappyFisherman

Gistermiddag hier de ruisvoorns dikgestapeld zien liggen en ook ik dacht dat ik paaigedrag zag...
Vliegvissen is bevlogen vissen...

Menno_siemensma

komt gewoon omdat ze opgestapeld liggen en dus tegen elkaar aan komen en af en toe gaan flanken, vaak hangen ze ook in een soort van slaapstand in het water en als daar dan weer een vis doorheen schiet schrikken ze ook wakker en schieten ze weg.
Fishing is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.

paul de bruijn

Quote from: Menno_siemensma on November 14, 2022, 18:38:00
komt gewoon omdat ze opgestapeld liggen en dus tegen elkaar aan komen en af en toe gaan flanken, vaak hangen ze ook in een soort van slaapstand in het water en als daar dan weer een vis doorheen schiet schrikken ze ook wakker en schieten ze weg.
nou,dat was t rare,zag ze regelmatig in de oppervlakte springen,waren zeker niet in rust.Dat was dan vorige week,afgelopen weekend minder zichtbaar,maar zeker nog goed gevangen

paul de bruijn

Vandaag terug geweest Gert,op de stek waar ik de afgelopen week echt heel veel gevangen heb nu niks meer gezien.Wind oost en koud geweest(niet diep) is blijkbaar dan meteen klaar.Waarschijnlijk mazzel gehad met een periode van trek die vanwege het warme weer dit jaar iets anders verloopt dan normaal.Ga volgend jaar wel eens kijken of deze plek dan ook vis oplevert in deze periode of eerder.

Fly4Fish

#6
Meestal zijn de kleine baarsjes de laatste vissen van het jaar die je vangt met een nimf.
Dit jaar is de roofblei in grote getallen aanwezig en dat was wel een concurrentie-strijd met de baarsjes die vaak het nakijken hadden.

Nu liggen de vissen al stukken dieper door de nachten met vorst en zijn ook de baarsjes weg.
Soms wil je er nog wel eens een haken strak tegen de oever aan.