Slovenië september 2021

Started by Steelhead, October 14, 2021, 14:21:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Steelhead

We zijn in september een week naar Slovenië geweest. Eindelijk na 1,5 jaar weer eens achter de forellen en vlagzalmen aan in helder stromend water.
De eerste 3 dagen waren bestemd voor de Sava Bohinska. De vergunning voor 3 aaneengesloten dagen was onverwachts erg voordeling! € 100 voor 3 dagen inclusief het bekende Trophy Part. Uiteraard hebben we daar gevist en ook op 3 andere plekken. Eén plek, bij de bij insiders bekende spoorbrug, was bijzonder goed. Leuke aantallen en ook een paar mooie vissen van 50+ waaronder een uitschieter van 62cm! Allemaal om een #4 hengel met nymph. Droog leverde helaas niets op daar.
Het aantal andere vliegvissers die we tegen kwamen was gelukkig nihil, 1 of 2 per dag.

De laatste 3 dagen waren we op de Savinja. De vergunningen die we voor mei 2020 al hadden besteld en betaald konden 1x omgezet worden naar een andere datum en dat leverde geen probleem op. Op de Savinja was het aanmerkelijk drukker! Vooral bij het Trophy Part daar waren dagelijks 3-6 man aan het vissen. En een enkele daarvan wist ook zo'n dikke vette regenboog te haken. DE aantallen die we op de wat rustigere plekken vingen waren ook een stuk minder dan op de Sava B.
Maar op de laatste dag gebeurde het. In een diepere, wat langzaam stromende pool wisten een 4-tal prachtige regenbogen te haken en te landen! Allemaal 70+ vissen, waaronder de grootste van 77cm!
Ik heb vaker dit formaat op stromend water gevangen, maar dan in Canada op een #8/9 hengel met een leadertip van 0.26mm minimaal.
En nu gebruikten we een #4 met leadertip van 0.153
Hier een filmpje van dat soort vissen:

https://youtu.be/kQU9C6YWhbI

Droog leverde ook hier niets op, maar we ervaarden wel regelmatig dat onze fluor oranje beetverklikker gepakt werd. Volgende keer maar eens wat grote Tjernobyl Ants meenemen dus.

Greetz,

Bram
my best memories are not that old!

Marco B

Mooi Bram. Moet toch ook eens die kant op.
Volg je slechts de kudde, dan loop je altijd door de stront!

Scaramouche

Mooie vis, en ja ze zijn echt heel sterk. Ik was er eind september ook met een groep op de Savinja en Dreta. Goed gevangen, zelf geen supergrote vis (wel gehaakt maar die knalden gelijk kansloos door de lijn) maar mooie aantallen, ook veel vlagzalm op droog, waaronder een paar 40+ vissen. Je moest dan wel met maat 18/20 aan de slag. In onze groep werden ook een paar grote 70+ gevangen. Erg geslaagd al met al.
Liever 1 vis aan de haak, dan de lucht van 10

sarca2

zo zeg, super mooi, daar moet ik ook eens naartoe.
::new::

gijsie20

Heel erg gaaf, mooi filmpje! Staat voor hier ook nog eens op het lijstje.

wh82