Recent posts

#1
Je moet niet alles van mij serieus nemen Gino. Staat ook een smiley achter. Natuurlijk mag je een gevangen snoek snel even meten en fotograferen, en dus ook inzenden. In theorie moet je ook de tijd kunnen nemen om vast te stellen om wat voor vis het gaat toch?
En bovendien: Herman heeft dit jaar voor het eerst de inzendtermijn door laten lopen tot 1 april. In voorgaande jaren was dat altijd tot 1 maart.
#2
Dus normaal kunnen er dan geen inzendingen meer komen in de Gouden Streamer, correct Gert?
#3
Quote from: FSCHAMP on March 01, 2024, 17:13:21Goed om horen, dus ik kan inderdaad nog een enkele pogingen wagen om een nog grotere te vangen.
@ Jo & Mike: Bedankt voor de verheldering.

Ja Gino, maar een gevangen snoek moet ONMIDDELLIJK teruggezet worden, dus geen tijd om te meten  :D
#4
Goed om horen, dus ik kan inderdaad nog een enkele pogingen wagen om een nog grotere te vangen.
@ Jo & Mike: Bedankt voor de verheldering.
#5
Ik vis al meer dan 35 jaar en ik heb notabene bijna 12 jaar op deze regelgeving gehandhaafd en toch moet ik t ook elk jaar weer opzoeken 🤦�♂️

Dit is een heel duidelijk filmpje

https://youtu.be/Jz7rwQEF2As?si=vD8hY3jVkMX92PS-
#6
https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/visserijwet-en-regels/binnenwater/gesloten-tijden.html

er is verschil in gesloten tijd voor vissoorten of aassoorten.

Je mag in maart niet op snoek vissen, maar wel met het aas dat snoek vangt. Als je dan toch een snoek vangt, moet je die met de grootste voorzichtigheid terug zetten. (net zoals de andere perioden van het het jaar).
Niet alleen in Belgie zijn er absurde regelgevingen.
#7
Ik dacht dat de gesloten tijd in Nederland voor Snoek inging van 1 Maart 2023 of zie ik dit verkeerd. Je mag vanaf 1 maart enkel nog mag vissen met vliegen kleiner dan 2.5 cm en als ik me niet vergis is dit de totale lengte. Vissen jullie dan met zo'n kleine vliegen op snoek?
#8
Het is nog niet bepaald erg goed geweest, ivm veel hoog water, maar als ik zo af en toe andere facebook posts voorbij zie komen moet er zeker wel fatsoenlijke vis er uit te krijgen zijn. In groningen en omgeving zijn ze wel wat dunbezaaid boven de 80cm. Ik ga komende tijd nog wel even mijn best doen om wat groters te vangen voor de 1ste van april.
#9
Algemeen - Van alles en nog wat ... / Re: seizoen start 2020
Last post by sarca2 - February 29, 2024, 22:08:34
Daar gaan we (nou ja, ik in ieder geval) weer, nu voor het eerst op de eerste zaterdag van maart. Vissen op de beekjes.
#10
Gisteren een prachtige middag gehad in een verder doodstille polder, veel vogels gezien. Stuitte zelfs op een (verlaten?) zwanennest met een stuk of 8 eieren. Maar op 1 kolk na geen snoek gezien.
En zo sta ik dit seizoen nog steeds op 0 helaas. Als dat een beetje de trend is, snap ik wel dat er maar weinig inzendingen zijn.