smakelijke vis ?

Started by catchem, March 17, 2011, 11:01:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

catchem

Dat baars en snoekbaars erg smakelijke vissen zijn heb ik al ontdekt. Na jaren vegetarische te zijn ben ik begonnen met eigen gevangen vissen te eten. Nu vraag ik mij af of er in nederland nog meer smakelijke vissen zwemmen. Snoek eet ik liever niet.

Ik begrijp van de oude mannekes is mijn dorp dat vroeger eigenlijk alles wel werd meegenomen en opgegeten (of aan de kat gevoerd), maar sommige vissen lijken mij al niet smakelijk. Zo'n slijmjurk als een brasem eten staat me al erg tegen.

maurice

zou het niet weten, van vroeger hoor je wel eens over voorn maar ja die gooi ik liever terug.
snoekbaars ja lekker.
::bbq:: ::proost:: ::proost::

Gert

Quote from: maurice on March 17, 2011, 11:40:43
zou het niet weten, van vroeger hoor je wel eens over voorn maar ja die gooi ik liever terug.
snoekbaars ja lekker.

Je bedoelt natuurlijk dat je ze liever terugZET ;)

Mijn vader nam vroeger wel voorns mee, of hij kreeg ze van iemand anders. Maar die had de oorlog meegemaakt en viste vooral voor de pan (meestal op zee). Maar zelfs hij vond karper niet te vreten.

Ik heb een paar jaar terug nog eens een hapje karper geproefd in Tsjechie, in een restaurant (een vriend van me had dat besteld) - ik vond het nog steeds even smerig. Letterlijk bagger!

Baars en snoekbaars zijn wat mij betreft het enige eetbare uit de Hollandse wateren. Paling uit een moddersloot hoef ik ook niet meer. O ja, en misschien dat die rivierkreeften goed te eten zijn?

Groet,
Gert

Rossie69

ja die kreeftjes zijn heerlijk,ook daar heb je dr al wat van nodig.
hahaha.

zeelt schijnt ook heerlijk te zijn,lijkt me net zo als die karper.
forel dan uit de put das wel te doen.

snoek kun je op een speciaale manier fileren.
was is een programma op geografics ofzo iets met die maffe engelse.

Voorn gebakken lekker hoor,vooral toen mn oma ze bakte.
en wat dacht je in, zuur :)

aalschofters mag je ook meenemen zijn ook heel lekker.
wel even plukken van te voren ;)

Brasem net zo als karper,maar wordt toch meer met zuur bereid toch ?


Arno

Meerval schijnt ook lekker te zijn

Gr Arno

Rossie69

ja zekers en gerookt ook


HappyFisherman

Er zit hier vlakbij een meervalkwekerij waar ze er kibbeling van maken. Nog nooit geprobeerd :)
Vliegvissen is bevlogen vissen...

Rossie69

de meerval heeft mooie stukkies vis hoor.
smaakt ook wel lekker.
alleen is ook niet zo vet.

als paling  en makreel en weet ik ut

Zeenimf

Gebakken meerval is heel lekker!!!!!!!!

Flyoutnederland.nl
Carpe Diem!

Groeten Marry

Sieger

Euh vissticks en kibbeling...  :o (mag dat ook...  ;D)


Sieger

brian

of een lekkerbekkie  hmmm :)

johannes

Bij twijfel

Alles wat schubben en vinnen heeft is eetbaar

missen ze een van de twee dan moet je zeker weten of het eetbaar is

jelle

brasem heb ik een keer gehad
even een nacht in de pekel en toen gerookt.
was wel lekker maar die graten :)
Groet Jelle

Boosheid, is een gevoel dat er voor zorgt dat jouw vingers sneller tikken dan jou hersens

charl

groote spiering en ijsselmeerbot zijn ook erg lekker

A{b}r{a}xa{s}

Quote from: speycast on March 17, 2011, 18:47:22
voorn zeker lekker   vooral de kleintjes tot 20 cm lekker doorbakken

zeelt gestooft om je vinger er bij op te eten   


zeelt hmmm.... in alu-folie gerold en langzaam gaar laten worden in zn eigen vetlaagje
en die voorn...inderdaad, flink doorbakken...zoals bij bokking.... met 'huid en haar' op te eten dan

bij

In frankrijk was een fransoos (en daar zijn er heel wat van) die kleine visjes ving. Waarvan ik zelf er een stuk of wat gekregen heb.

Nu het verhaal.
De ingewanden eruit, bakken/frituren in hete olie. Als de visjes licht bruin zijn eruit halen met zout eventueel peper bestrooien en je hebt een heerlijke snack om bij de TV op te eten. Geen last van graad maar pas op je vingers.

Mijn zoon en ik vonden het bijzonder lekker.


Gertjan

A{b}r{a}xa{s}

:-)

't is al lang geleden hoor dat ik nog een visje uit de Merwede op heb

A{b}r{a}xa{s}

zo fanatiek ging het er bij ons niet aan toe, maar ik kan me nog goed voor de geest halen dat mn vader in de schuur de vis aan het bakken was....jammie jammie

Rossie69

:)

dacht al dat dit niet meer mensen deden.
dus heb toch wat mee gekregen van dat rivier en kanaal eten.

Leuk om dat te horen.

Rene V.

Heb eens een recept gelezen voor roofblei.Vis opensnijden,schoonmaken,kruiden en verpakken in een krant.Daarna stoven, krant openvouwen,vis eruit en de krant opeten.
Slamat makan!

Groet Rene V.

Rossie69

en dan cijfers en letters poepen .

das een mooie.

ach ja vezels schijnen ook goed te zijn

Plantje

Ik kan je wel vertellen, dat barbeel NIET lekker is!

We waren ooit in Duitsland en mijn broer had een uur of wat zijn best gedaan om een mooie grote barbeel te vangen. In het pension hebben ze die voor ons gebakken....ik geloof dat we nog nooit zo'n smerige zanderige vis gehad hebben! ;)

Wijze les geleerd!

Ik denk dat snoekbaars wel lekker is. En een snoekje wat net aan de maat is of tot een centimeter of 60 zal toch ook wel goed te doen zijn?

Rossie69

Nou snoekbaars

das best vreten hoor ja niet eten maar vreten.

zout peper,wat druppies lemon of citroen.
door de bloem halen.
bakken die handel in de roomboter whaaaaaaaaaaaaaaaaa.

of gewoon op het vel bakken :)
daar wordt ik vrolijk van.

snoek ja als het moet.

zelfde als bot.
maar toch wel te eten hoor.

af en toe is, moet kunnen.


jelle

Quote from: Rossie69 on March 26, 2011, 17:02:21


zelfde als bot.

af en toe is, moet kunnen.
voorheen had ik een bootje om op het wad te vissen.
Op het laatst alleen de vissen meegenomen die de haak geslikt hadden, voorraad 200 botten.
Bakken, pocheren en roken heb ik gedaan
lekkerste vond ik gerookte bot daarna gepocheerde
Groet Jelle

Boosheid, is een gevoel dat er voor zorgt dat jouw vingers sneller tikken dan jou hersens