Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Nederland - Plassen & Meren / Re: Oostvoornse Meer 2020 - 2021
« Last post by Franky Boy on May 14, 2021, 21:52:02 »
Door een toeval zijn in het Oostvoornse Meer vorige week IJslandse Arctic chars uitgezet. Een Nederlandse kweker moest plaats in zijn kwekerij maken en kon door de coronamaatregelen de Arctic chars niet aan de horeca afzetten.
Voor een 'vriendenprijs' konden de Arctic chars door Sportvisserij Zuidwest Nederland worden aangeschaft.
Vorige week vrijdag werden ze op twee plaatsen in het Oostvoornse Meer uitgezet.
Door het glasheldere water konden duiksters Janny Bosman en Marion Haarsma mooie foto's maken waarop bijzonder gave 'saiblingen' waren te zien.
De vissen verspreidden zich snel en werden de dagen na de uitzetting niet meer op de uitzetplaatsen waargenomen.
We zijn benieuwd hoe deze vissen het in het Oostvoornse Meer gaan doen. In het verleden zijn kruisingen tussen de bronforel en deze soort uitgezet, de zogenaamde 'Elzasser Saiblingen'.
Indien deze - oorspronkelijk uit IJsland afkomstige - Arctic chars worden gevangen, kunnen die online op het formulier als 'saiblingen' worden gemeld.
Ik zal proberen achtereenvolgens de volgende foto's te laden:
Een net vol saiblingen (Foto: Aad van der Jagt)
Saibling komt onder de houten steiger bij na de uitzetting (Foto: Janny Bosman)
Een groepje saiblingen maakt zich uit de vinnen (Foto: Marion Haarsma)


2
Op de vecht bij Diffelen is het ook wel te doen, ook het stroomkanaal dat bij Diffelen in de vecht komt is een mooi stuk. Junne moet je idd echt niet overslaan.

Ga alleen bij Junne niet vissen waar het niet mag, de BOA is zeer fanatiek…
3
Bedankt nog voor de reacties! Ik heb gemerkt dat snoek vaak zat rustig dichtbij gezonde witvis zwemt, zeker als daar veel van rondzwemt. Ze patrouilleren mijns inziens meestal op zieke, gewonde en dode vis, dat kost weinig energie. Een aanval op gezonde vis zal vaker mis zijn dan raak, ze vallen meestal geen gezonde vissen aan maar slechts op sommige dagen, als ze erg hongerig zijn of als de (weers)omstandigheden er naar zijn. De meeste dagen (in ieder geval in de herfst / winter) zie je totaal geen snoek-aanvallen in de zin van in het oppervlak weg springende visjes ed. Als ze tussen heel veel gezonde witvis zwemmen is er ook relatief veel makkelijke prooi (stel dat elke week 0,1 % vd witvis ziek wordt of sterft, ik noem maar wat). Met een streamer kun je prima snoek vangen temidden van scholen met duizenden voorns, omdat je een gewonde vis imiteert (in ieder geval als je 'm langzaam vist) is mijn ervaring tot nu toe.
4
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Ze zitten er alweer
« Last post by Koen on May 13, 2021, 19:48:20 »
Ik wil morgen ff proberen op de merwede. Heb ze vaak genoeg als bijvangst gevangen dus ik weet dat ze er zitten, maar heb ze nog nooit op de vliegenhengel gevangen. had nog wel een vraagje over de getijden. hoog of laag water? op of afgaand?
5
Ha Martin, ik had inmiddels al doorgekregen dat het in Bussum te koop is. Zal daar binnenkort wel eens langs gaan nu het weer kan.
6
Nederland - Algemeen / Re: Vangsten in 2021
« Last post by Menno_siemensma on May 08, 2021, 14:59:58 »
Ik heb de eerste (kleine) spiegel ook gevangen gisteren, zat al veel hoog maar weinig tot niet actief, en voornamelijk ook in het riet.
7
Algemeen - Van alles en nog wat ... / Re: Het zit er op.
« Last post by bij on May 07, 2021, 16:40:51 »
Maurice,  wij kennen elkaar persoonlijk niet. Ik wil je hartelijk bedanken voor je bijdrage en ook je gulheid.. Ik kom je op fb met je andere mooie hobby's tegen.
8
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Re: Vliegen op karper
« Last post by Gert on May 05, 2021, 21:26:13 »
Ok, duidelijk. Ik vis op karper vooral 's avonds, en meestal krijg ik pas aanbeten als het schemert. Zou door zo'n knoop kunnen komen  ;) maar als je ziet wat er allemaal in het water drijft en valt ben ik er niet zo bang voor dat zo'n knoop ze afschrikt. En ik vis altijd met drijvende "vlieg", dus afzinken is ook geen probleem.

Vorig jaar voor het eerst ontdekt dat ze gek zijn op eikels die uit de boom vallen. Dan is het niet moeilijk: iets groots en groen/bruin eraan en vooral met veel kabaal onder de bomen gooien. Maar niet erin....  >:( ;D
9
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Winde op droge vlieg ondanks de kou
« Last post by JEVDE on May 05, 2021, 13:33:52 »
[ Invalid Attachment ]

Zo mooi deze winde die doodstil inactief in de oppervlakte lag. 1e worp met droge vlieg, zwarte palmer en  hangen. Mooie 50er.


Zo! mooie vis en dat op een droge vlieg! Als de zon zich binnenkort weer eens laat zien (zondag?) misschien ook maar weer eens op pad.
10
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Re: Reishengel
« Last post by JurjenF on May 02, 2021, 18:25:41 »
Da's natuurlijk ook een optie. Maar waadpakken etc. laat ik lekker thuis als we vliegen. En juist die koker neemt veel ruimte in als-ie er nèt niet inpast. Vandaar de optie van een meerdelige reishengel. Optie dus. Ik zou er wel eens één willen vergelijken. Mss dat A&M er eentje op De Kool kan leggen.....(hint) ;D
Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top