Recent posts

#1
Hoi

Leger/plunjezak kan ook een optie zijn. bv 90 cm lang,  inhoud 110 liter, gewicht vd plunjezak 0.9 kg ...

Er zijn varianten die te gebruiken zijn als rug zak (voor korte duur wel handig). Duurzaam, kost geen biet.

Geen wieltjes uiteraard  :D #2
Hangt inderdaad af van de maatschappij.Ene keer mag wel,andere keer niet.Heb laatste keer Canada golftas gekocht,vind dat niet echt handig,maar dan kan ie mee als speciale bagage(KLM)en kost niks extra.
Nadeel van speciale bagage kan zijn dat je lang moet wachten voordat je die tas kan ophalen.Het komt in Vancouver in elk geval niet mee met je gewone bagage,je moet naar een apart loket.
Wat je kunt overwegen is een duiktas te kopen.Die zijn stevig,vaak met wielen,past veel in en beter te betalen dan een Simms of Fishpond tas.Uiteraard met 4dlg hengels geen problemen,maar die heeft niet iedereen.
#3
Voor een 4 delige 11 ft hengel was het nog even zoeken naar geschikte tas (meeste zijn 70 cm of minder qua lengte en 11 ft koker is ca 85 cm.). Eastpack heeft een warehouse+ rolkoffer/duffelbag voor minder dan 70 euro bij bol waar de 11 ft koker in past. Nu alleen nog maar hopen dat straks de Windows 10 er niet uit ligt.
#4
Quote from: Martijn on July 17, 2024, 21:26:28Laatste paar jaar niet meer met hengelkokers gevlogen die niet in mijn koffers paste, maar tot een jaar of 5 geleden iedere keer gedoe...
verschilde per vliegtuigmaatschappij... iedere maatschappij weer anders...
2x was het tarief voor golfspullen lager dan voor andere sportspullen, en dan helpt een golftas (ik meen dat het toen 15 euro per vlucht kostte ipv 60 euro)...

Mede vanwege het iedere keer weer opnieuw uitzoeken en wijzigen van regels de hengel die ik mee wilde hebben vervangen door één die in mijn koffer paste....

eigenlijk is het absurd dat hier aparte prijzen voor worden gerekend, puur omdat je golfspul meeneemt (wat zwaarder is dan een paar hengels) kost het minder??? ze verwachten zeker dat die lui allemaal 1ste klas reizen ofzo.
In de praktijk heb ik alleen 4 of meerdelige hengels mee op vakantie die passen zoals ook al eerder aangegeven dan gewoon in je ruimbagage tassen of koffer, indien groot genoeg. Dan kost het je niks meer dan je normale tas, een paar truien minder en een shirtje eruit halen en je bent er wel met 2 a 3 hengelkokers of 1 grote waar je meerdere in doet.
#5
ok, beiden bedankt ik ga eens kijken hoe ik ze in de ruimbagage kan krijgen. blijkbaar het meest simpele.
#6
Laatste paar jaar niet meer met hengelkokers gevlogen die niet in mijn koffers paste, maar tot een jaar of 5 geleden iedere keer gedoe...
verschilde per vliegtuigmaatschappij... iedere maatschappij weer anders...
2x was het tarief voor golfspullen lager dan voor andere sportspullen, en dan helpt een golftas (ik meen dat het toen 15 euro per vlucht kostte ipv 60 euro)...

Mede vanwege het iedere keer weer opnieuw uitzoeken en wijzigen van regels de hengel die ik mee wilde hebben vervangen door één die in mijn koffer paste....
#7
Ik geloof dat dat wel goed gaat. Iemand waar ik regelmatig mee reis heeft zo'n dubbele koker met uitsparing voor de reel en die gaat altijd mee met de handbagage.
Het is wel eens voorgevallen dat ze bij de douane dachten dat er vuurwapens in zaten maar dat kon snel worden opgehelderd.

Ik doe zelf altijd mn hengels gewoon in de ruimbagage en ben inmiddels op deze manier al 5 x de wereld rond gevlogen en nooit problemen gehad. Ik heb ooit zo'n grote reis koker gekocht en daar prak ik met gemak 6 of 7 hengels in. Die koker past met een beetje wrikken in mn Eastpack duffle bag en dat gaat tot dusver altijd goed.

#8
ik zit met een praktische vraag over het meenemen van 2 hengelkokers op korte vlucht naar Verona.
kun je gewoon 2 hengelkokers (evt met tape aan elkaar gezet) meenemen zonder gedoe of heeft dat ooit iemand wel eens gedoe opgeleverd?
#9
Ondanks dat we al voor de helft in de maand juli zitten, wordt er door sommige vissers nog steeds goed in het Oostvoornse Meer gevangen.
Door de wind komt er nog voldoende zuurstof in het water en door de menging van het water en de nachtelijke afkoeling, blijven de watertemperaturen acceptabel.
Het is aan de sportvissers zelf om vast te stellen of het vissen uit het oogpunt van het welzijn van de vissen nog verantwoord is.
In de toekomst komt er waarschijnlijk een vaste gesloten tijd in de zomer, in plaats van de gesloten tijd in de winter (November).
De vangsten waren de afgelopen weken voor sommige vissers uitzonderlijk goed.
Er werden hoofdzakelijk regenboogforellen en bruine forellen gevangen van de uitzettingen van maart en april.
Die blijken uitzonderlijk goed gegroeid!
Veel van die klein uitgezette forellen zijn inmiddels de 40 centimeter al gepasseerd en verkeren allemaal in topconditie.
Hier een bruine forel die recent door Jack Verschoor werd gevangen en weer springlevend teruggezet.

https://www.facebook.com/reel/996746288441067
#10
Scandinavië / Re: Zuid West Zweden... tip ge...
Last post by HappyFisherman - July 16, 2024, 23:30:23
Zoek meren net ingang en uitstroom van een rivier(tje). Je kunt per SMS je vergunning regelen voor het hele gebied, ideaal.