Recent posts

#1
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Airflo Greentooth
Last post by cad_user86 - January 25, 2023, 09:20:43
Hoi,

Voor het snoeken bij stevige wind wil ik me graag een hengel in klasse 9 aanschaffen.
Nu kwam ik op internet de Airflo Greentooth #9/10 tegen.
Iemand hier ervaring mee?

Bedankt!
#2
Helaas - dat weekend, en het weekend erna worden volledig in beslag genomen door de Carnavalsrevue in Vaals - vier middag/avondvullende uitvoeringen met de Harmonie van Vaals en vrijwilligers (zang en dans) voor naar het zich laat aanzien 4x een uitverkochte zaal. Wellicht wil er iemand uit de buurt nog komen kijken ;-) ...
#3
Nederland - Plassen & Meren / Re: Beroepsvisserij en zonnepa...
Last post by Franky Boy - January 24, 2023, 23:51:18
Quote from: Streamer on January 24, 2023, 22:51:53De VNV is, denk ik, kansloos tegen het waterschap. En door de uitzettingen lacht de Boer zich krom natuurlijk. Gratis een constante instroom en makkelijk vis vangen, wat wil hij nog meer ? En stop je met het uitzetten van forel dan heeft het waterschap wat ze wilt dan zie je daar geen vliegvisser meer. Kortom, de vliegvisser zit klem. Best wel slim van het waterschap.
Is niet een kwestie van slim van het waterschap.
Het waterschap maakt de afweging dat een beroepsvisser wel handig kan zijn als er visserijkundig onderzoek moet worden gedaan. Ondanks dat Wilkin den Boer meermaals is veroordeeld voor het misbruik maken van zijn vergunning op meerdere wateren van dit waterschap, hebben ze blijkbaar toch besloten dat hij zijn vergunningen om op paling te vissen mocht behouden.
Dat hij op foto's en filmpjes van duikers blijkbaar weer in de fout ging, kwam dus in hun ogen slecht uit.
De VNV is geen partij van/voor het Waterschap; dat is Sportvisserij Zuidwest Nederland wel...
Het enige dat de VNV kan doen, is voorzichtig enige druk op deze federatie uitoefenen om niet zich niet zomaar neer te leggen bij het besluit om alles te laten zoals het nu is. In het verleden is SZWN best gevoelig geweest voor de mening van de VNV, zoals bij de kwestie van het storten van zand uit Maasvlakte 1 in het Oostvoornse Meer.
Het is ook niet zo dat Wilkin den Boer de forellen in zijn fuiken verkoopt. Daarvoor is geen enkel bewijs. Op filmpjes en foto's was wel te zien dat de fuiken na twee weken waren dichtgegroeid en een deel van de forellen al dood was. Ook de schade aan de haringen en botten was erg groot - zo niet veel groter.
Het wordt hoe dan ook een moeilijk verhaal...
#4
Nederland - Plassen & Meren / Re: Beroepsvisserij en zonnepa...
Last post by Streamer - January 24, 2023, 22:51:53
De VNV is, denk ik, kansloos tegen het waterschap. En door de uitzettingen lacht de Boer zich krom natuurlijk. Gratis een constante instroom en makkelijk vis vangen, wat wil hij nog meer ? En stop je met het uitzetten van forel dan heeft het waterschap wat ze wilt dan zie je daar geen vliegvisser meer. Kortom, de vliegvisser zit klem. Best wel slim van het waterschap.
#5
Helaas, Gert. Ik heb dan geen tijd. Ik had graag langs gekomen.
#6
En de opmerking over corona eruit gehaald - had iets te veel gekopieerd van de aankondiging van vorig jaar  :D
#7
Ok, ik zet je er vast bij.
#8
oh leuk, ik ga kijken of ik dan kan!
#9
Het is erg kort dag, ik weet het, maar we willen deze winter toch nog een keertje snoeken in de wateren rondom de Ruigenhoek, en voor wie liever op forel vist, kan zich uitleven op de vliegvisvijver.
En uiteraard kun je het zelf ook combineren: een dagdeel snoeken, en een dagdeel op forel.

De enige (of beste) datum die Herman, Jo en mij uitkomt is zaterdag 4 februari, dus al over anderhalve week. Maar goed, je kunt en wilt, of niet. Er is koffie en lunch bij Rick, en verder hoeft er weinig georganiseerd te worden. Ik heb nog wat prijsjes liggen van de forumdag in oktober en verder hopen we natuurlijk op gewoon een gezellige visdag met hopelijk beter weer dan vorig jaar.

Leuk als je komt, laat het hier alvast weten als je het van plan bent. En je zit nergens aan vast als je opgeeft dat je van plan bent te komen. Meer voor het idee of er nog wel animo is voor zo'n dag.

Groet,
Gert

Uitvalsbasis: Ruigenhoek, Utrecht.

In grote lijnen zal het programma van de Combi-forumdag er als volgt uitzien:
Locatie: Forelvijver De Ruigenhoek, Sint Anthoniedijk 120, 3566 ME Utrecht

09:30 – 10:30 uur: Verzamelen en koffie.
10:30 – 12:30 uur: Eerste dagdeel vissen.
12:30 – 13:30 uur: Lunch
13:30 – 15:30 uur: Tweede dagdeel vissen
15:45 – 16:30 uur: Afsluiting met prijsuitreiking

Kosten:
- Voor het forelvissen uiteraard in principe per uur afrekenen, maar Rick kennende maakt hij misschien wel een mooi prijsje voor wie 2 of 4 uur op zijn vijver wil vissen
- Koffie/drankjes en lunch voor eigen rekening
- Het snoekvissen is (uiteraard) kostenloos.

Wie meldt zich aan?
1. Gert
2. Herman
3. jo flyfishing
4. Scaramouche
5. Jos#10
Nederland - Plassen & Meren / Re: Beroepsvisserij en zonnepa...
Last post by Franky Boy - January 23, 2023, 17:31:02
Quote from: Menno_siemensma on January 23, 2023, 13:20:04Klinkt weer als een top onderzoek en conclusie van het waterschap..
Bij de opzet van zo'n onderzoek moet je er wel van uitgaan dat Wilkin den Boer een 'sluwe vos' is die je niet zelf moet laten bepalen wanneer zijn fuiken moeten worden gelicht en geïnspecteerd! :D