Wie kan mij helpen,Vliegvissen in de Salzach in de buurt van Kaprun

Started by vliegvisser, April 17, 2024, 15:07:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vliegvisser

Hallo, weet iemand of het leuk Vliegvissen is daar in de omgeving en waar kan Ik de vergunning halen?
Aangezien ik vlak aan de Salzach verblijf gaat daar de voorkeur naar uit,maar ik ben totaal niet bekend in de omgeving daar,vandaar ik wat hulp nodig heb.
Gr Rob

Gert

Hallo Rob,
Ik heb de Salzach ter hoogte van Kaprun even bekeken via Google Streetview. Waar ik al bang voor was: is een gekanaliseerde bak waar het water doorheen giert. Tenzij het heel laag water is als je er bent, kun je het volgens mij wel vergeten. Maar er zijn genoeg zijriviertjes zo te zien.
Ik ben vaak in Mittersill geweest, niet zo ver bij Kaprun vandaan, in hotel Braurup, en dat hotel heeft iets van 125 km aan riviertjes en een stuk of 5 meertjes gepacht. Meeste alleen voor hotelgasten, maar voor sommige stukken verkopen ze ook een dagvergunning. Dus als je een keer een dagje wilt vissen is dat misschien een optie.
Hier vind je de benodigde info: https://www.braurup.at/sommer/fischen/

Ik weet verder niets over de omgeving van Kaprun, maar daar zal al het mooie water ook wel gepacht zijn, meestal door een hotel.
Succes!

vliegvisser

Gert, bedankt voor de reactie.
Ik was er al een beetje bang voor,de reactie.
Zal het wel zien daar,er zal toch wel iets zijn.

te Rob

Marco B

Volg je slechts de kudde, dan loop je altijd door de stront!

Gert

Die site kende ik ook nog niet Marco.

En Rob, ik heb de site van Braurup nog eens beter bekeken, ben er al een aantal jaren niet meer geweest. Ik zie nu dat je bijvoorbeeld voor de Hintersee een dagkaart kunt kopen voor 26,- Euro (exclusief een soort van staatsvergunning die je sinds een paar jaar ook altijd overal nodig hebt, behalve op een forellenput waarschijnlijk).
Ik vind de Hintersee zeker een aanrader als je voor de rest niets kunt vinden in de buurt!
Ik weet niet of je veel ervaring hebt, maar daar is het zeker niet moeilijk vissen, en er zit genoeg.

gijsie20

Quote from: vliegvisser on April 17, 2024, 15:07:09Hallo, weet iemand of het leuk Vliegvissen is daar in de omgeving en waar kan Ik de vergunning halen?
Aangezien ik vlak aan de Salzach verblijf gaat daar de voorkeur naar uit, maar ik ben totaal niet bekend in de omgeving daar,vandaar ik wat hulp nodig heb.
Gr Rob


Daar kan je zeker wel leuk vissen, ben zelf aantal maal in Mittersill geweest om te vliegvissen, en dat bevalt erg goed, September gaan we weer. Salzach zelf is echt de hoofdrivier, en dus ook qua afvoer van smelt en regenwater. September is dan wel goed te doen...ben er ook wel eens in Juni geweest maar toen stond er een behoorlijke bak aan water. Ook een beetje zoeken naar de kiezelstrandjes waar je er een beetje goed bij kan. Zwemt wel mooie en grotere vis!
Volgens mij kan je bij Braurup ook wel wat dagkaarten kopen voor een en ander aan riviertjes of meren, maar goedkoop is dat volgens mij niet voor een losse dag.