Recent posts

#1
ok, beiden bedankt ik ga eens kijken hoe ik ze in de ruimbagage kan krijgen. blijkbaar het meest simpele.
#2
Laatste paar jaar niet meer met hengelkokers gevlogen die niet in mijn koffers paste, maar tot een jaar of 5 geleden iedere keer gedoe...
verschilde per vliegtuigmaatschappij... iedere maatschappij weer anders...
2x was het tarief voor golfspullen lager dan voor andere sportspullen, en dan helpt een golftas (ik meen dat het toen 15 euro per vlucht kostte ipv 60 euro)...

Mede vanwege het iedere keer weer opnieuw uitzoeken en wijzigen van regels de hengel die ik mee wilde hebben vervangen door één die in mijn koffer paste....
#3
Ik geloof dat dat wel goed gaat. Iemand waar ik regelmatig mee reis heeft zo'n dubbele koker met uitsparing voor de reel en die gaat altijd mee met de handbagage.
Het is wel eens voorgevallen dat ze bij de douane dachten dat er vuurwapens in zaten maar dat kon snel worden opgehelderd.

Ik doe zelf altijd mn hengels gewoon in de ruimbagage en ben inmiddels op deze manier al 5 x de wereld rond gevlogen en nooit problemen gehad. Ik heb ooit zo'n grote reis koker gekocht en daar prak ik met gemak 6 of 7 hengels in. Die koker past met een beetje wrikken in mn Eastpack duffle bag en dat gaat tot dusver altijd goed.

#4
ik zit met een praktische vraag over het meenemen van 2 hengelkokers op korte vlucht naar Verona.
kun je gewoon 2 hengelkokers (evt met tape aan elkaar gezet) meenemen zonder gedoe of heeft dat ooit iemand wel eens gedoe opgeleverd?
#5
Ondanks dat we al voor de helft in de maand juli zitten, wordt er door sommige vissers nog steeds goed in het Oostvoornse Meer gevangen.
Door de wind komt er nog voldoende zuurstof in het water en door de menging van het water en de nachtelijke afkoeling, blijven de watertemperaturen acceptabel.
Het is aan de sportvissers zelf om vast te stellen of het vissen uit het oogpunt van het welzijn van de vissen nog verantwoord is.
In de toekomst komt er waarschijnlijk een vaste gesloten tijd in de zomer, in plaats van de gesloten tijd in de winter (November).
De vangsten waren de afgelopen weken voor sommige vissers uitzonderlijk goed.
Er werden hoofdzakelijk regenboogforellen en bruine forellen gevangen van de uitzettingen van maart en april.
Die blijken uitzonderlijk goed gegroeid!
Veel van die klein uitgezette forellen zijn inmiddels de 40 centimeter al gepasseerd en verkeren allemaal in topconditie.
Hier een bruine forel die recent door Jack Verschoor werd gevangen en weer springlevend teruggezet.

https://www.facebook.com/reel/996746288441067
#6
Scandinavië / Re: Zuid West Zweden... tip ge...
Last post by HappyFisherman - July 16, 2024, 23:30:23
Zoek meren net ingang en uitstroom van een rivier(tje). Je kunt per SMS je vergunning regelen voor het hele gebied, ideaal.
#7
Dag Gino,

Ik ben er al 4 keer geweest.
Waarschijnlijk ben je er nu al. Mocht je toch nog tips nodig hebben mag je me steeds contacteren, volgens mij kennen we elkaar ook via facebook.

Ook hier op het forum heb ik wel al meerdere posts gedaan over onze trips naar daar.

Enjoy!
#8
In maart is er als proef ook 100 kilogram bronforel uitgezet.
In het verleden zijn er met succes ook saiblingen in het Oostvoonse Meer uitgezet. Het ging daarbij om Elzasser saiblingen, een kruising tussen de bronforel (American brook trout) en de beekridder (Arctic char).
De laatste tien jaar hebben uitzettingen van saiblingen weinig opgeleverd. Zo werden van een uitzetting van honderden kilo's IJslandse Arctic chars enkele jaren terug, later maar een paar - deels vermagerde - vissen teruggemeld.
Deze bronforellen worden - de kleine uitzetting in aanmerking genomen - echter best goed gevangen en blijken in die paar maanden bovendien goed gegroeid.
Hier zet Jack Verschoor zo'n mooie bronforel in het Oostvoornse Meer terug.

https://www.facebook.com/reel/1428166761222196
#9
Scandinavië / Re: Zuid West Zweden... tip ge...
Last post by martijnhooijer - July 09, 2024, 10:00:39
Dank voor je reactie Peter, Ik hou je tip in gedachten. Wellicht komen we ook nog aan die kant van Zweden en dan is het zeker een optie.

gr. Martijn
#10
Scandinavië / Re: Zuid West Zweden... tip ge...
Last post by PdH - July 08, 2024, 17:52:44
Hallo Martijn.

Ben net terug uit zweden en heb daar 1 middag kunnen vissen in het Mälaren meer vanaf de kant. Ik vond een plekje in de buurt van Kalkudden. Hoop baars gevangen, geen snoek gezien. Maar misschien is dat iets te ver reizen voor je. Plekken vanaf de kant zijn volgens mij altijd wel te vinden, net als een plek om je bellyboat in het water te krijgen. Succes daar.