Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Gastenboek - Introductieforum / Welkom Andrevliegvisser
« Last post by Vliegvissers.nl Team on October 21, 2021, 09:02:13 »
Hallo Andrevliegvisser welkom op Vliegvissers.nl !
Veel plezier hier toegewenst.  :D

Lees voor alle zekerheid alsjeblieft dit topic door zodat je op de hoogte bent van de 'netiquette' die we hier hanteren.

We zouden het ook zeer op prijs stellen wanneer je jezelf hier voorstelt (of minstens een aantal informatieve velden in je profiel zou willen invullen)

2
Mmmmmmmmmm. ik meet nooit, vind ik voor mijzelf niet zoveel toevoegen. Toch maar een meetlintje in het vest doen.
3
Vistripjes / Re: Snoektour Meppel
« Last post by HappyFisherman on October 18, 2021, 14:40:31 »
Had even gewacht op je reactie over Jos. Lijstje weer bijgewerkt.
4
Frankrijk / Re: Sorgue
« Last post by vanderschoor on October 16, 2021, 15:21:49 »
Derde week augustus een weekje in l'-Isle-sur-la-Sorgue geweest, werkelijk aan alle kanten water daar! Ik had tijd voor af en toe een paar uur en natuurlijk ook een vliegenhengeltje bij me. Daar is echter weinig van gekomen. Vooraf had ik begrepen dat waden niet was toegestaan, maar de eerste avond kwam ik meteen al een 'collega' tegen die bezig was zijn waadpak aan te trekken. Ook dan was het echter niet altijd gemakkelijk vissen, vooral door de vele overhangende bomen. De paar vliegvissers die ik echt bezig heb gezien, lieten vanaf de kant of een bruggetje een verzwaarde nimf langs de plantenbedden hangen - met een vaste hengel, een dobber en een worm had je weinig verschil gezien!
De Sorgue ziet er prachtig uit. Hoewel het water vrij laag stond, waren er toch wel gaten van een dikke meter en vooral veel begroeiing. En er zitten inderdaad fraaie vlagzalmen en forellen, maar zien is nog geen vangen! De meeste uurtjes heb ik dan ook een spinstokje gepakt met een lepeltje (sorry puristen - het was wel een passend hengeltje, glasvezel P&M met een klassieke Mitchell 408S, Franser kan het niet), maar ook dat leverde geen vis op. Overigens zijn alleen enkele haken toegestaan, zonder of met dichtgeknepen weerhaak. Prima! De kayaks gaan tot 's avonds negen uur door, maar de vissen trekken zich er niets van aan.
Het regelen van een vergunning is online een peulenschil en de kosten vielen mee. In het plaatsje moet ook een goede hengelsportzaak zitten, maar die heb ik niet bezocht (ik had méér dan genoeg spullen mee!). Wel heb ik even staan praten (voor zover mijn Frans en zijn Engels dat toelieten) met een 'local' die met een getakelde elrits achter de grotere forellen aanzat.
Misschien was ook augustus niet de ideale maand voor dit riviertje, maar ik zou best eens op een ander moment in het jaar daar willen kijken (én vissen)!
Groet,
Wim
5
Tsjechië & overig Oost Europa / Re: Slovenië september 2021
« Last post by wh82 on October 15, 2021, 08:18:59 »
Schitterend!
6
Nederland - Algemeen / Re: Brabant
« Last post by jan114 on October 14, 2021, 19:08:51 »
Woenos bedankt voor deze uitgebreide info.
7
Algemeen - Van alles en nog wat ... / Re: slecht vliegvisjaar
« Last post by Fly4Fish on October 13, 2021, 12:28:07 »
Ligt het aan mij of was afgelopen seizoen eigenlijk gewoon een klote vliegvisjaar? Met al dat hoge water, bijna overal, ben ik nauwelijks mooie vliegviscondities tegengekomen.

Hallo allemaal,

Ik dacht dat ik de enige was die dit ervaart, maar niet heus. In het vroege voorjaar ving ik in de rivieren al grote alvers en ik ging er van uit dat dit jaar weer een goed jaar werd. Op de rivieren vang ik namelijk altijd wel goed. Dit jaar alleen maar kleine visjes. Paar weken voor en na de overstroming een hele korte periode van grote blankvoorn en winde en daarna radiostilte ..... zelfs nu in de herfst.

Op de Maasplassen juist het omgekeerde. Nu alleen maar kneiters van vissen en vorig jaar alleen maar kleintjes.
De beken en kleine riviertjes waren helemaal een ramp dit jaar, zeker na de overstroming.

Er zijn plaatsen waar je nu nog volop brasem ziet zwemmen in het ondiepe (nooit eerder meegemaakt rondom deze periode) maar deze laten zich niet vangen, wel vals haken, hahaha!

Maar concreet is het een heel vreemd jaar.
8
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Zeeforel Haringvliet
« Last post by Scaramouche on October 12, 2021, 10:58:47 »
haha, hij blijft je in ieder geval goed bij, dat is zeker waar. Op mijn eerste trip in Denemarken haakte ik een knots van een forel die ook compleet het water uit kwam en ook dwars door 25/100 vloog (gebroken op het lusje, dus niet op de knoop - echt een bizarre aanbeet was dat). Die vis zal rond de 80cm zijn geweest maar in mijn herinnering is ie inmiddels een meter  ;D
9
Nederland - Zout & Zee / Re: Zeebaars
« Last post by Ochi on October 10, 2021, 19:16:13 »
Gino ben je nog geweest?

Zowel gisteren als vandaag bij opkomend water gevist en weer leuk gevangen.
Heb alleen een kunstaasvisser gezien ver weg en maar heel kort.

Ochi
10
Scandinavië / Re: Herfst op Funen
« Last post by HappyFisherman on October 09, 2021, 13:53:47 »
Kreeg gister al een mooie foto van Inderk Henkie door, die zitten er dit weekend.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top