Author Topic: The Kingfisher Casting Four werpclinics  (Read 12820 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rossie69

 • Was het maar vakantie
 • Testers
 • FREAK!
 • *
 • Join Date: Dec 2010
 • Posts: 7828
 • Karma: -2
 • Gender: Male
 • Last Login:July 17, 2019, 04:51:18
  • Rossie,s vliegvisblog
 • Expertises:
 • prutsen met dooie beesten
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #25 on: October 16, 2013, 00:18:08 »
Ja freddy.

zal braaf de knop indrukken.
uh bedoel aanzetten.

tot Zaterdag.

zal de evotec 140 ook mee brengen.


The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #26 on: October 16, 2013, 16:51:14 »
Mooi lijntje die Evotec 140. Heb er veel mee geoefend.

The Casting Four

Offline devliegvisser

 • Topper
 • *
 • Join Date: Mar 2011
 • Posts: 103
 • Karma: 0
 • Last Login:October 27, 2017, 23:46:34
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #27 on: October 17, 2013, 22:08:28 »
We gaan zaterdag waterworpen oefenen. Dus neem je "lies" laarzen of waadpak mee. Na de clinic kan je gratis een kajak huren wanneer je de lunch bij de Oase afneemt ;D ;D

The Casting four

 • Guest
Verslag van 3e werpclinc The Casting Four
« Reply #28 on: October 23, 2013, 10:36:02 »
Hierbij het verslag van de 3e werpclinic van The Casting Four; Lokatie de Oase bij het Drontermeer. Het was weer een prachtige, leuke en leerzame dag.

Vandaag alweer de derde clinic van The Kingfisher Casting Four - bij de Oase nabij het Drontermeer. Een fraaie opkomst van 16 werpers waaronder drie jeugdleden van de club - een aantal van The Kingfisher en aanloop vanuit allerlei regio's.
Fijn om te merken dat er behoefte is aan training en werplocatie.

Deze derde dag werd besteed aan het opnieuw oefenen van de basisworp. Elke keer weer belangrijk om mee te starten - vooral om te beseffen wat nu eigenlijk een prettige wijze van werpen is. Hoe krijg je nauwe lussen in je lijn - wat gebeurt er precies als je gaat 'strippen' en hoe verhoog je de snelheid van je lijn. Na een aantal valse worpen de lijn laten schieten en mooi afwerpen stond ook op het programma. De 'dubbele stripbeweging' werd ook nog even herhaald en vooral nog even geoefend in het 'verticale vlak'. Drie uurtjes intensief oefenen is zo maar voorbij, bleek maar weer.
De meer geoefende werpers waren de gehele ochtend actief aan de waterkant om nog eens de fijne kneepjes van de rolworp op het water en de reachcast te oefenen. Er werd al met al goed gewerkt - om 12.00 werd de werpbaan weer snel en effectief opgeruimd en iedereen kon voldaan aan de lunch beginnen.

Jacques had wederom een lekkere lunch voorbereid voor onze werpgroep. Een enkeling schoof aan bij het rijk opgediende buffet van een groep van de VNV die toevallig een bestuursvergadering hadden gepland bij de Oase. De warme kroketten, lekkere broodjes en bijzondere salades etc. waren echter niet voor ons bestemd. Wij kregen een lekkere erwtensoep met brood en uitsmijter voorgeschoteld. Heel lekker - zeker voor diegenen die nog van plan waren om te vissen.

De haven van Elburg bleek hiervoor een juiste keus - want er werd later volop baars gevangen. Snoek nog niet zo. Vooral de lokale 'dobbervissers met een voorn eraan' bleken succesrijk. Onze 'Bellyboaters' vingen kleine tot grotere baars - vlak tegen de bodem aan - veelal met een zware tungsten goudkopnymph.

De volgende Clinic is zaterdag 2 november. Kijk voor meer info, foto's en video's op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

Opgeven voor de clinics kan via: werptraining@thekingfisher.nl
Instromen kan op ieder moment. Ook als je de eerdere clinics niet gevolgd hebt kan je gewoon meedoen.

Voor de vierde clinic is ook een event aangemaakt: https://www.facebook.com/events/520882017990807/


Doe MEE!!

Tot de volgende keer
The Casting Four[attachment[/attachment]

The Casting four

 • Guest
As Zaterdag 2 november staat de 4e Werpclinic van The Kingfisher Casting Four op de Agenda!

We verzamelen ons rond 9 uur in het gebouw de OASE aan het Drontermeer.
Na een korte briefing en het nuttigen van een kop koffie gaan we ons omkleden en gereedmaken voor een ochtend werpen!
We gaan even kort herhalen wat er in de 3e clinic is behandelt; De basisworp, Dubbele Strip, Rolworp en Reachcast.
Hierna gaan we in vlakken werpen, maar dan beide varianten.... (Dus ‘overhead’....dan zakken 
naar 45 graden – horizontaal aanwerpen. Later ook de ‘backhanded’ versie, kantelen van werpvlak: voor hoog achter laag. (en andersom….)

Hiermee gaan we verder aan de slag! Waarom en wanneer word deze worp vooral gebruikt! Dus vergeet niet je waadkleding en of lieslaarzen mee te nemen!

(De Locatie bied ook de mogelijkheid om zonder waadkleding vanaf de strandjes te werpen, maar waadkleding heeft de voorkeur).

Daarnaast is er voldoende tijd om op individuele vragen dieper in te gaan.

's middags kan er gevist worden vanuit een kajak. Bij de Oase zijn verschillende kajaks/kano’s aanwezig. Wanneer je koffie en lunch van de Oase afneemt dan mag je de kano gebruiken zonder hiervoor huur te betalen.

Neem dan wel even de juiste Vispas mee, voordat je het water opgaat!

Opgeven voor de clinics kan via: werptraining@thekingfisher.nl
Instromen kan op ieder moment. Ook als je de eerdere clinics niet gevolgd hebt kan je gewoon meedoen.

Zie voor verdere informatie over onze clinics onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

En onze 4e Clinic Pagina.

https://www.facebook.com/#!/events/520882017990807/


Groeten en tot de 2e!

The Kingfisher Casting Four!
 [attachment[/attachment]

The Casting four

 • Guest
5e werpclinic Casting Four Zaterdag 16 november 2013, De Oase
« Reply #30 on: November 12, 2013, 20:27:46 »
Uitnodiging WerpClinic no. 5

Zaterdag 16 november is de laatste WerpClinic van The Kingfisher Casting Four van dit jaar. Voor nieuwsgierigen, beginners, gevorderden en diehards nog een mooie gelegenheid om aan hun werptechniek te werken, informatie in te winnen en zich te laten voorzien van advies, tips en trics.
Om 9.00 staan we weer bij “De OASE” gereed en starten met koffie, bijpraten en info Daarna gaan we warmdraaien met de basisworp, met aandacht voor alle daarbij behorende details. Vervolgens laten we in korte sessies alle technieken van de afgelopen clinics de revue passeren.

•   Enkele en dubbele strip
•   Afstanden werpen
•   Lijncontrole, nauwe, wijde loops en waarom
•   Rolworp, reachcast, boogworp, parachuteworp en wanneer
•   Werpen in “vlakken”

Ook gedurende deze clinic  is er uiteraard weer ruimte voor het stellen van (slimme) vragen.
Tot slot gaan we nog even “halve kippen smijten” ofwel grote snoekstreamers werpen.  Wij zullen zorgen dat het hiervoor benodigde materiaal beschikbaar is.

Zie voor verdere informatie over onze clinics onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

En onze 5e Clinic Pagina:

https://www.facebook.com/events/522013257889067/

Graag aanmelden via werptraining@thekingfisher.nl

Graag tot zaterdag,

The Kingfisher Casting Four


[attachment[/attachment]
« Last Edit: November 12, 2013, 20:35:56 by The Casting four »

The Casting four

 • Guest
Verslag 5e werpclinic 16 november, De oase
« Reply #31 on: November 20, 2013, 08:43:42 »
Clinic 5 Laatste werpclinic dit seizoen buiten bij de Oase van The Kingfisher Casting Four 16 november 2013

Als ik zaterdag vroeg opsta en naar buiten kijk, hangt er een vrij dikke deken mist boven de grasvelden. De weerverwachting voor onze laatste clinic van dit jaar buiten is weer goed voor de tijdstip van dit jaar. Droog, weinig wind en in de middag 8 graden. Er werd niet bij verteld dat het in de morgen nog vrij koud zou zijn. (Waterkoud) We zijn ook nog niets gewend naar zo’n fantastische zomer.  In de schuur staan de materialen voor deze laatste clinic al weer klaar.

Vandaag is het de bedoeling dat we gaan herhalen wat we in de andere clinics hebben geleerd en nog eventueel in kunnen gaan op individuele wensen. Als er nog tijd over is dan kunnen we nog gaan werpen met grote streamers.  Onderweg naar de Oase is het inderdaad mistig. Ik denk terug aan de afgelopen clinics. Stuk voor stuk waren het mooie ervaringen, met veel enthousiasme van de verschillende deelnemers en instructeurs. Voor ons als instructeurs een prachtige ervaring. De nieuwe opzet met ook deelnemers buiten de vereniging, deelnemers die meer dan 1,5 uur over hadden om aan de clinics mee te doen, het opzetten van onze Facebook pagina, de jeugd en dame die meededen, het leren kennen van nieuwe deelnemers waren maar een paar ervaringen van de vele die ons bijblijven.

Bij de Oase aangekomen lijkt het of het Drontermeer nog in een diepe slaap ligt met een koude deken van dikke mist over zich heengetrokken. De zwanen, die normaal altijd te zien zijn zitten verstopt in de mist. Het is nog stil en de bomen beginnen al duidelijk te kleuren. Na 10 minuten van deze stilte genoten te hebben komen de eerste deelnemers aan. Het mooie van onze clinics is dat we eigenlijk van te voren niet weten wie en met hoevelen de clinics bezocht zullen worden. Ondanks dat we duidelijk vragen om je voor iedere clinic je op te geven. Meestal zijn we wel met drie instructeurs aanwezig en kunnen we een groep van 5 deelnemers per instructeur wel aan. Vaak zijn Erik en Hans ook nog aanwezig, zodat we voldoende kwantiteit en kwaliteit hebben. Nu was Gerrit ziek en had Ton andere verplichtingen. 11 deelnemers waren aanwezig en dat is toch wel het maximale wat we met twee instructeurs (Freddy jr en Warner) aankunnen. Zeker omdat we proberen zo individueel mogelijk instructie te geven.

In deze vijf clinics zijn we iedere keer bewust lang ingegaan op de basisworp. Deze basisworp is de voorwaarde om alle andere worpen en mogelijkheden (dubbele strip) goed en snel te kunnen leren. Het is mooi om te zien dat deze aanpak gewerkt heeft. Als je ziet hoe iedereen die de clinics heeft gevolgd vooruit is gegaan  en met welk plezier, dan is dat het waarvoor wij het doen. De ene deelnemer pakt het misschien wat sneller op dan de ander maar dat geeft helemaal niet. Het belangrijkste is dat je je bewust wordt wat we nu eigenlijk doen bij het vliegwerpen. Wanneer je dat een beetje begrijpt dan kan je in je eigen tempo verder werken aan het verbeteren ervan. En dat, zoals we dat gezien hebben tijdens de clinics,  met veel plezier. Nadat we de basisworp weer geoefend hadden gingen we weer aan de slag met een aantal truck- en waterworpen. Een van de truckworpen is de boogworp. De boogworp wordt o.a. gebruikt op stromend water om stroming op te heffen zodat de vlieg langer dragvrij kan drijven. Het kenmerk van de boogworp is dat we na de voorwaartse stop een grote c naar links of rechts maken om de boog in de lijn te krijgen. Op het moment dat we de worpen wat meer schuin in het horizontale vlak aan snijden dan gaat deze worp veel gemakkelijker. 

Zeker voor de jeugd is 3 uur les wel heel lang en moet er af en toe wat variatie komen. Het doen van in het water van een aantal truckworpen waaronder de Snakerol leren vinden ze prachtig. Het is sowieso leuk om te zien hoe snel die jongens de worpen oppakken.
Het precies kunnen werpen met de vlieg kan soms het verschil betekenen tussen vangen en niet vangen. Het laatste gedeelte van deze clinic zijn we wat dieper ingegaan op het precisie werpen. Loopcontrole, verticale vlak en hooveren zijn hierbij belangrijk. Onderdelen van de Kingfisher 9 holes Casting Coarse hadden we bij ons om hierop te kunnen oefenen. Het was deze ochtend toch wel vrij koud. Ondanks dat we vrij intensief bezig zijn geweest. Nadat we de castingbaan weer opgeruimd hadden konden we nog even napraten met de deelnemers.

De vijf clinics zijn enorm snel gegaan en iedereen geeft eigenlijk wel aan er veel aan te hebben gehad. Het wordt nu eigenlijk te koud om nog leuk clinics buiten te kunnen geven. We gaan deze wintermaanden nog wel proberen om een of twee clinics binnen in de sporthal te gaan organiseren. Hierna gaan we de opzet van deze clinics evalueren en eventueel aanpassen. Zodat we volgend seizoen hopelijk weer een aantal mooie clinics kunnen organiseren.

Volg hiervoor onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

Op Vimeo is een filmpje van deze 5e clinic te zien:

Bedankt deelnemers, ::goodjob:: ::goodjob::

The Casting Four


[attachment[/attachment]

The Casting four

 • Guest
The Kingfisher Casting Four werpclinics seizoen 2014
« Reply #32 on: April 08, 2014, 10:25:18 »
1e KCF werpclinic van 2014 op 19 april (Kingfisher Casting Four)

Plaats        Strandpaviljoen de OASE. Drontermeerdijk 13 aan het DRONTERMEER 

Aanvang     09.00 verzamelen in het restaurant. Koffie, kennismaken, uitleg basiskennis vliegvissen, materialen en technieken en gelegenheid voor vragen. Daarna trainen met aandacht voor de basistechniek,
                     dubbele en enkele strip, langere lijnen in de lucht houden, goede afworp en presentatie van de vlieg. De oefeningen worden telkens aan de individuele vliegvisser aangepast.

Einde            12.30 Daarna gelegenheid voor een lunch bij Strandpaviljoen OASE tegen een zeer acceptabele prijs, waarna nog uitgebreid gevist kan worden om het geleerde in de praktijk te brengen. Een leerzame en
                     gezellige dag!

Aanmelden   werptraining@thekingfisher.nl

Kosten         Voor Kingfisherleden zijn de clinics gratis. Voor niet-leden zijn de eerste twee clinics gratis, daarna 7,50 euro per keer. Je kunt ook lid worden van de Kingfisher en dan blijft het gratis. Lunch en
                      consumpties zijn voor eigen rekening.

De werpclinics zijn voor iedere geïnteresseerde toegankelijk, mits je je vóór iedere sessie van tevoren hebt aangemeld op werptraining@thekingfisher.nl
Voor geïnteresseerden die (nog) niet over vliegvisspullen beschikken, kan voor materiaal worden gezorgd. Meld dit vooral bij je opgave via de mail!

Noteer de volgende clinic data alvast in je agenda:

19   april    3 mei      17 mei      31 mei    14 jun   28 juni

De KCF (Kingfisher Casting Four) bestaat uit Warner Veldhuis , Freddy van Oostenbrugge, Ton Krabman en Gerrit Dekker, vier gecertificeerde ervaren vliegvisinstructeurs die tevens de castingcommissie vormen van Vliegvisvereniging The Kingfisher uit Kampen. Met veel plezier en enthousiasme organiseren wij regelmatig werp- en vliegvis- instructiedagen (clinics) voor geïnteresseerden en beginnende en/of gevorderde vliegvissers. Bij ons kun je in een goeie sfeer écht leren vliegvissen. Nog vóór de zomervakantie!!

Ons verenigingsdoel is om op een laagdrempelige wijze, vliegvissen voor iedereen toegankelijk te maken. Daarbij zijn werp- en vistechnieken essentieel. Dat doen we door beginnende en gevorderde vliegvissers te ondersteunen bij het aanleren en verbeteren van alle noodzakelijke technieken. Op een uitdagende manier laten we je met alle facetten van de vliegvissport kennismaken. De clinics zijn telkens een combinatie van training, gezamenlijke lunch en daarna vliegvissen.

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

Graag tot de 19e!!

The Kingfisher Casting Four


[attachment[/attachment]
« Last Edit: April 08, 2014, 10:41:54 by The Casting four »

Offline merijn1982

 • VIP
 • *
 • Join Date: Oct 2013
 • Posts: 1534
 • Karma: 0
 • Gender: Male
 • Last Login:April 10, 2017, 13:00:08
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #33 on: April 08, 2014, 13:37:38 »
Leuk en gezellig!  Al er denk ik wel zijn. Maar zal me dan nog wel ff opgeven. Moet de bb mee voor het vissen of kan dat al wadend vanaf de oase?
Tight lines!!

The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #34 on: April 08, 2014, 18:52:05 »
Waden kan daar prima Merijn. Met de bb ook kan je mooi over de vaargeul vissen.

The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #35 on: April 16, 2014, 10:10:45 »
Beste vliegvissers,

Het wordt aanstaande zaterdag prachtig weer. Vorig jaar hadden we bij alle werpclinics goed weer en zo als het er nu uitziet wordt het weer een prachtig seizoen. Om alvast een beetje in de stemming te komen hierbij een filmpje van clinic 4 van vorig seizoen:Opgeven kan op: werptraining@thekingfisher.nl

Tot aanstaande zaterdag!!

The Casting Four
« Last Edit: April 16, 2014, 10:13:34 by The Casting four »

The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #36 on: April 30, 2014, 16:28:18 »
Hierbij de uitnodiging voor Clinic 3 aanstaande zaterdag 3 mei 2014.
Centraal staan de Spey (waterworpen) met een enkelhandige hengel. Iedereen die dit jaar op een mooi riviertje gaat vissen of die grote karper wilt vangen maar er staan allemaal bomen achter je of zomaar meer worpen wil leren is van harte welkom. Daarnaast worden de dubbele strip en de basisworp van de vorige clinic herhaald.

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/Graag tot aanstaande zaterdag!!
The Casting Four

[attachment[/attachment]

The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #37 on: May 13, 2014, 09:56:58 »
Hierbij de uitnodiging voor Clinic 4 aanstaande zaterdag 17 mei 2014. Centraal staan de truc worpen. Daarnaast worden de dubbele strip en de basisworp van de vorige clinic herhaald.
De worpen die behandeld gaan worden zijn reach cast, parachute en boog worp. Wanneer we tijd over hebben behandelen we de wat exotische worpen als de Voodoo cast en Snake roll.  Dus voor iedereen,
van beginnend tot vergevorderd, die binnenkort in een prachtig stromend riviertje in het buitenland of in Nederland staat is deze truc clinic

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/Het wordt prachtig weer. Graag tot aanstaande zaterdag!!
The Casting Four
[attachment[/attachment]

The Casting four

 • Guest
werpclinic The Casting Four zaterdag 31 mei Afstand werpen
« Reply #38 on: May 26, 2014, 19:32:54 »
Aanstaande zaterdag is al weer de 5e werpclinic van dit jaar. Het thema deze keer is afstandwerpen. Altijd al wat verder willen leren werpen dan is deze clinic je kans. Zoals gewoonlijk zijn de weersvooruitzichten weer prima. Van beginnend tot gevorderd is deze afstand clinic bedoeld. Geef je wel even op dan weten hoeveel mensen er komen.


Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/


Graag tot aanstaande zaterdag!!!

The Casting Four[attachment[/attachment]

The Casting four

 • Guest
Werpclinic 6 Verzoekworpen
« Reply #39 on: June 10, 2014, 18:50:59 »
Werpclinic 6 VERZOEKWORPEN

Aanstaande zaterdag 14 juni is er alweer de 6e werpclinic van dit jaar. In deze VERZOEKWORPEN clinic gaan we in op verzoeken / wensen van de deelnemers. Of je nu beginnend of vergevorderd bent, iedereen heeft wel een aantal worpen die hij uitgelegd zou willen zien. Of gewoon wat aan je techniek schaven. Het maakt ons niet uit!! Geef je op voor deze vast en zeker weer boeiende clinic....

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

Graag tot aanstaande zaterdag!!!

The Casting Four

[attachment[/attachment]

Offline Rossie69

 • Was het maar vakantie
 • Testers
 • FREAK!
 • *
 • Join Date: Dec 2010
 • Posts: 7828
 • Karma: -2
 • Gender: Male
 • Last Login:July 17, 2019, 04:51:18
  • Rossie,s vliegvisblog
 • Expertises:
 • prutsen met dooie beesten
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #40 on: June 11, 2014, 09:47:02 »
Als het mee zit,ben ik er ook.

tot dan mischien  8)

The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #41 on: June 12, 2014, 13:15:28 »
Mooi henk. Wij zijn er in ieder geval.

The Casting four

 • Guest
The Kingfisher Casting Four werpclinics deel 2 seizoen 2014
« Reply #42 on: September 16, 2014, 19:21:59 »
The Kingfisher Casting Four werpclinics deel 2 seizoen 2014 op 20 september 2014

Nog net op het randje van de zomer de eerste werpclinic van het najaar. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de zomer en een zorgeloze en mooie vakantie. Wellicht nog wat - of misschien wel heel veel vis gevangen, nieuwe ervaringen opgedaan of errug enthousiast geworden van vliegvissen zoals Frank ten Bolscher. Leuk man! Wij zijn uiteraard benieuwd of de werptrainingen voor jullie ook het beoogde resultaat heeft opgeleverd.

De clinic staat dan ook in het licht van jullie vis- en werpervaringen in de afgelopen zomerperiode en bijslijpen van de werptechniek. Het programma bestaat uit drie delen.

-  Werptraining met speciale aandacht voor de basis techniek in 5 stappen, inclusief enkel en dubbel strippen van de lijn en daarna afstandworpen. Vervolgens gaan we het water in en behandelen we jullie ervaringen    op stromend water met aandacht voor reachcast en de parachuteworp.
-  Rond de middag weer een gezamenlijke lunch van Jack (wel op eigen kosten) met verhalen en ervaringen.
-  Daarna gaan we vissen op het Drontermeer. Er wordt nog steeds erg goed vis gevangen, dus neem je kano of bellyboat mee en met een beetje goeie wil heeft Jack nog wel een kano liggen.

Plaats         Strandpaviljoen de OASE. Drontermeerdijk 13 aan het DRONTERMEER 

Aanvang     09.00 verzamelen in het restaurant. Koffie, kennismaken.

Einde         12.30 Einde clinic en eten en vissen.

Aanmelden   werptraining@thekingfisher.nl

Kosten         Voor Kingfisherleden zijn de clinics gratis. Voor niet-leden is de eerste twee clinic gratis, daarna 7,50 euro per keer. Je kunt ook lid worden van de Kingfisher en dan blijft het gratis. Lunch en
                   consumpties zijn voor eigen rekening.

De werpclinics zijn voor iedere geïnteresseerde toegankelijk, mits je je vóór iedere sessie van tevoren hebt aangemeld op werptraining@thekingfisher.nl
Voor geïnteresseerden die (nog) niet over vliegvisspullen beschikken, kan voor materiaal worden gezorgd. Meld dit vooral bij je opgave via de mail!

Noteer de volgende clinic data alvast in je agenda:

20 – 09 -2014
18 – 10 - 2014
15 - 11 - 2014

De KCF (Kingfisher Casting Four) bestaat uit Warner Veldhuis , Freddy van Oostenbrugge, Ton Krabman en Gerrit Dekker en Hans de Jager. Vijf gecertificeerde ervaren vliegvisinstructeurs die tevens de castingcommissie vormen van Vliegvisvereniging The Kingfisher uit Kampen. Met veel plezier en enthousiasme organiseren wij regelmatig werp- en vliegvis- instructiedagen (clinics) voor geïnteresseerden en beginnende en/of gevorderde vliegvissers. Bij ons kun je in een goeie sfeer écht leren vliegvissen.

Ons verenigingsdoel is om op een laagdrempelige wijze, vliegvissen voor iedereen toegankelijk te maken. Daarbij zijn werp- en vistechnieken essentieel. Dat doen we door beginnende en gevorderde vliegvissers te ondersteunen bij het aanleren en verbeteren van alle noodzakelijke technieken. Op een uitdagende manier laten we je met alle facetten van de vliegvissport kennismaken. De clinics zijn telkens een combinatie van training, gezamenlijke lunch en daarna vliegvissen.

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/Graag tot de 20e!!

The Kingfisher Casting Four

[attachment[/attachment]

Offline HappyFisherman

 • Testers
 • FREAK!
 • *
 • Join Date: Dec 2010
 • Posts: 7940
 • Karma: 3
 • Gender: Male
 • Last Login:August 21, 2019, 12:33:19
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #43 on: September 16, 2014, 21:57:24 »
Ik denk dat ik deze keer ook maar een x kom ouwehoeren :)
Vliegvissen is bevlogen vissen...

Offline Rossie69

 • Was het maar vakantie
 • Testers
 • FREAK!
 • *
 • Join Date: Dec 2010
 • Posts: 7828
 • Karma: -2
 • Gender: Male
 • Last Login:July 17, 2019, 04:51:18
  • Rossie,s vliegvisblog
 • Expertises:
 • prutsen met dooie beesten
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #44 on: September 16, 2014, 23:40:19 »
mooi beetje de dooie hoogte punten eruit vissen :)

The Casting four

 • Guest
Werpclinic "van Baars tot Snoek" op zaterdag 18 oktober
« Reply #45 on: October 14, 2014, 20:20:48 »
Hey mede werpers,

Aanstaande zaterdag is alweer de een na laatste werpclinic"Van Baars tot Snoek" op ons prachtige plekje de Oase in Dronten. Het wordt een bijzondere clinic met leerzame onderdelen en zowaar een mystery guest!! Het wordt een werpcocktail waarbij er voor iedereen wat wils is.

Starters en gevorderden worden begeleid om de basis techniek te verbeteren.

De jeugd (er komen er al een mooi aantal) gaan we op weg helpen met de eerste stappen op het hopelijk lange vliegvis pad.

Met de "snoekers en baarzers" onder ons gaan we leren om goed die halve kippen te kunnen werpen.Kortom alweer een unieke clinic om je werptechniek te leren verbeteren.
Alle instructeurs zijn deze keer aanwezig zodat iedereen zowat persoonlijk begeleid kan worden.
Na de clinic heb je de mogelijkheid om onder begeleiding van Snoekexpert Jeroen van der Meer die echte monstersnoekdame van over de meter te verleiden.

Geef je op op: werptraining@thekingfisher.nl

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

Graag tot de 18e

The Casting Four


[attachment[/attachment]

Offline HappyFisherman

 • Testers
 • FREAK!
 • *
 • Join Date: Dec 2010
 • Posts: 7940
 • Karma: 3
 • Gender: Male
 • Last Login:August 21, 2019, 12:33:19
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #46 on: October 18, 2014, 13:52:48 »
Vanochtend voor het eerst geweest en ik vond het echt top! Gezellig, laagdrempelig en gewoon soms even een tip hoe je het werpen kunt veranderen.
Vliegvissen is bevlogen vissen...

Offline merijn1982

 • VIP
 • *
 • Join Date: Oct 2013
 • Posts: 1534
 • Karma: 0
 • Gender: Male
 • Last Login:April 10, 2017, 13:00:08
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #47 on: October 18, 2014, 19:55:52 »
Was gezellig!!
Tight lines!!

Offline devliegvisser

 • Topper
 • *
 • Join Date: Mar 2011
 • Posts: 103
 • Karma: 0
 • Last Login:October 27, 2017, 23:46:34
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #48 on: October 19, 2014, 21:27:24 »
Was inderdaad prachtig. Mooi dat jullie er waren. Nu de rest nog.

The Casting four

 • Guest
Re: The Kingfisher Casting Four werpclinics
« Reply #49 on: February 21, 2015, 07:35:35 »
Vliegvissers! Nog even en dan staan we weer te zwiepen bij OASE. :D :D

Het voorjaar is in aantocht. Reden voor de Kingfisher Casting Four om de koppen bij elkaar te steken en plannen te maken voor het komende jaar. Voor ons overleg hebben we inmiddels een vaste tafel gereser-veerd bij de “Majesteit” in Kampen en de bedienende dame herkent ons al als de “Visclub”.

Voor 2015 hebben we mooie clinics op de korrel en gezien de successen van afgelopen jaar hebben we er weer erg veel zin in. Onze plannen zijn om de jeugd nog meer aan bod te laten komen en we willen nog meer interactie met de deelnemers zodat we nog beter kunnen afstemmen op jullie wensen. Tevens zal er ruim baan worden gemaakt voor dames die willen leren vliegvissen of hun werp- en vistechniek willen ver-beteren. Er zal weer nadrukkelijk aandacht zijn voor een goede basis werptechniek en van daaruit werken aan werp- en vistechnieken die het vissen met de vliegenhengel zo mooi en verslavend maken. Met materia-len worden we weer gesteund door Edwin Kerssies / Dyckers Pure Flyfishing uit Zwolle en voor de lun-ches kunnen we weer terecht bij Strandpaviljoen OASE, waar Jack weer zal zorgen voor zijn menuutjes.

Even concreet. We gaan in ieder geval aan de slag met:
•   Enkelhandig: Basis werptechnieken, truukworpen en afstanden werpen
•   Enkelhandig: Werptechnieken met zwaardere lijnen en streamers op snoek
•   Dubbelhandig: Basistechnieken met switchrods op stromend water op roofblei of zeebaars
•   Dubbelhandig: Basistechnieken met zwaardere hengels met shootingheads e.a. op stromend water

Voor wat betreft “stromend” water clinics denken we aan een locatie bij de IJssel waar het flink stroomd!

Kortom we zorgen voor interessante programma’s. Reserveer alvast de volgende data in je agenda:

•   7   maart
•   4   april 
•   25 april
•   30 mei
•   27 juni

Binnenkort volgt een nieuwsbrief met de inhoud van de clinics en voor diegene dit het vergeten waren, de eerste  clinic is gratis, daarna zijn de kosten € 7,50 per clinic of lid worden van “Vliegvisclub The Kingfis-her” en dan zijn de clinics weer gratis! 

We hopen jullie weer te treffen, want misschien had je het nog niet door maar “Vliegvissen is sportief en hot”.

The casting Four


[attachment[/attachment]
« Last Edit: February 21, 2015, 08:43:12 by The Casting four »

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
6 Replies
1679 Views
Last post March 19, 2014, 20:37:09
by The Casting four

Back to top