Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
wel twente, geen bellyboot helaas.

ben wel benieuwd wat het experiment inhoud  ;D
2
Nederland - Algemeen / Re: Leren vliegvissen
« Last post by hslagter on September 13, 2019, 19:18:46 »
Ik heb het vliegvissen eindelijk te pakken. Sinds ik vlieg vis, kon ik de jaarlijkse vangst (paar keer per maand) op één hand tellen. Het werpen ging goed, geen bomen meer als bijvangst en ik kon de vlieg krijgen waar ik deze hebben wilde. Alleen ik ving niets. Als vaste hengelaar leefde ik in de veronderstelling dat voorn alleen in deeg beet.
Tot deze week in België. Een mede campingbezoeker gaf aan waar forel zat en kwam eens kijken. Na wat tips haalde ik een forel van 35 cm binnen. Sindsdien ging het op rolletjes. Wat ik ook in het water gooide, veel voorn en wat beten van een forel. Grandioos. Het lijkt alsof voorntjes alles pakken.
Ik denk dat beginners ook met vragen zitten over hoe de vlieg of streamer te presenteren. Moet je deze in beweging houden of moet je deze schoksgewijs voortbewegen of . . . .?
Als je een paar keer het beet gevoel gehad hebt dan gaat het vliegvissen meer leven.
Waarom dit verhaaltje? Ik ben in een hoera stemming en dat wil je verder vertellen. Ik kan mij ook voorstellen dat de beginnelingen ook met die vragen zitten. Laat ze maar reageren. Immers wat voor een doorgewinterde vliegvisser vanzelfsprekend is, is niet zo vanzelfsprekend voor een beginner.
3
Belgie en Luxemburg / Re: Barbeel in de Ourthe - onder water gefilmd
« Last post by JEVDE on September 12, 2019, 09:47:39 »
Klopt, sneep zwemt er in de ourthe ook genoeg. Nog nooit kunnen vangen, iemand wel, met de vliegenlat? waar dan ook?

Yup, in Luxemburg op de Our in het plaatsje Ouren. De sneep zat ook daar op dezelfde plekken als de barbeel. Het is alweer wat jaren geleden. Herinner me dat we destijds tot wel 6 barbelen p.p. per dag vingen. Dit is de enige Sneep die ik ooit gevangen heb.
4
Algemeen - Van alles en nog wat ... / Re: Jagende visarend
« Last post by MarcelN on September 11, 2019, 22:26:38 »
Het beeld is door de bewerking iets vertekend, er is duidelijk ingezoomd in het programma en de visarend is steeds op gepaste afstand >50m gehouden, behalve vlak voor de duik.
We hadden ook ‘active track’ kunnen inschakelen, dan had dat arme beest gek geworden in sportmodus, nu stond alles op lage snelheid en geen volgsysteem dus handmatig.
In zijn zogenaamde vluchtpoging doet hij nog 2 prooi duikpogingen, dus ik kan mij niet voorstellen dat hij/zij last had van de drone.
5
Belgie en Luxemburg / DE moezel?
« Last post by Beertje on September 11, 2019, 21:14:23 »
Beste forumleden, heeft er iemand (of meerdere) wel eens gevist in de moezel van af Luxemburgs grondgebied? zo ja, hoe ging dat, wat waren de resultaten?
6
Nederland - Plassen & Meren / Re: Oostvoornse Meer 2018 - 2019
« Last post by Scaramouche on September 10, 2019, 20:13:28 »
Prachtvissen!
7
Mededelingen, Agenda, Acties & Evenementen / Re: Snoektoer combi forelvissen 2019
« Last post by Inderk on September 09, 2019, 21:14:18 »
Herman, ik heb jou een pm gestuurd :-[
8
We gaan er maar weer voor, hopelijk nu wat dichter bij de meter grens en er overheen :)
9
Vliegbinden - algemeen / Re: Mini tubefly
« Last post by Dick on September 08, 2019, 08:09:40 »
mooi hoor
10
Duitsland / Re: GoPro test op de kyll "French Nymphing"
« Last post by arjandevries on September 07, 2019, 17:09:34 »
Jazeker. Hierin ben je echter nogal beperkt omdat je geen reel hebt met lijn erop.
Als je er dan een grote vis op krijgt kan je geen lijn geven.
Ff snel ombouwen en een vis aangooien op 15 / 20 m is ook geen optie. Ik zie dus niet echt voordelen van de tenkara techniek, behalve dan dat je bijna niks nodig hebt.
Het is denk ik erg handig om in je rugzak mee te nemen als je gaat hiken ofzo. Telescopisch hengeltje, paar vliegjes en een paar leaders is zo ingepakt en neemt amper ruimte in beslag.
Maar verder zie ik geen + punten.

Ik vis al jaren met Tenkara. Ook op de Sava en Soca gevist en grorte forel gevangen. Je hebt geen uitloop nodig want de hengel is heel flexibel en de vis wordt moe gedrild. En ja, je moet dichterbij komen maar dat is juist de fun!
Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top