Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Scandinavië / Re: Vliegvissen Stavanger Noorwegen, tips?
« Last post by Ochi on Today at 22:38:41 »
Het slechte nieuws is al genoemd, zalmvissen is niet de makkelijkste manier van vliegvissen. Het goede nieuws is dat je pas in Augustus gaat dus als je nu elke avond een uurtje gaat gooien en het liefst ook een paar keer met een ervaren vliegvisser die een zware stok gewend is.
Je pakt ook nog eens stromend water bv een groter rivier, probeert zink en drijvende lijnen uit zodat je merkt dat dit in stromend water echt een verschil is qua gooien. 
Als je dan denkt het lukt hang je er een zware tubefly aan en dan begint het weer opnieuw omdat je er dan weer achter komt dat deze vlieg best moeilijk is weg te zetten. 
Heb je geluk dan pak je zalm aan een drijvende lijn op een droge vlieg en waren al deze wijze woorden van je vliegvis collega’s voor niets.
Zolang je vist maak je kans, je kan zelf je kansen vergroten maar dan wel vanaf morgen aan de bak gaan en anders toch vooral niet vergeten te genieten van het land.

Oh ja en mij is het daar niet gelukt en ik hou het maar op dat dat kwam omdat de zalm voor de kust lag te wachten op veel zoet water uit de rivier om erop te trekken. Ik had na 2 weken geen regen nog  een week van 25+ graden en in die week mocht al het oefenen en vooraf een cursus dubbelhandig werpen niet baten.

Ik heb wel genoten.

Greetz Ochi
2
Scandinavië / Re: De Eira in west Noorwegen
« Last post by Jan on Today at 22:35:03 »
Wij visten vrijwel altijd met een drijvende lijn.
Met zinklijnen vissen heeft niet mijn voorkeur, maar dat heeft hier niks mee te maken.
Hoe je aan de informatie over het komen halen van de vlieg komt weet ik niet maar voor zover wij hebben ervaren heeft het vrijwel alleen te maken met de watertemperatuur zoals het ook in de literatuur vermeld staat.
Algemene regel in het kort is: Koud water grote vlieg en diep vissen en hoe warmer het water hoe kleiner de vlieg en hoe hoger in het water.
Waarom en precies ga ik hier niet uitleggen omdat er natuurlijk ook variaties zijn en of het water bv. boven of onder uit een stuwmeer komt als daar sprake van is.
Door bv. Hugh Falkes' "Salmon Fishing" te lezen kom je veel te weten over het verschillende gedrag van de Atlantische zalm dat heel anders is dan dat van bv. Pacifische zalmsoorten.
Dit boek heeft jaren deel uitgemaakt van mijn caravanuitrusting tot groot plezier van mijn reisgenoten en mijn zoon heeft me meermalen wakker moeten maken om te gaan vissen om 4 uur terwijl ik nog een cognacglas in mijn hand had en dat boek op mijn borst.  ;D Hij herinnert me er nog wel eens aan.
3
Scandinavië / Re: Noorwegen info voor zoekenden
« Last post by Ochi on Today at 21:50:54 »
Jan,

Ik vind het prima als het noordelijker is.
Beetje langer in de auto of andere luchthaven maakt mij niet uit.
Ik vis dubbel en enkelhandig en mijn zalmervaring is tot nu beperkt tot BC Canada tijdens vakanties met de camper samen met de vrouw.. Voor Noorwegen overweeg ik echt weer een week vissen met mijn maat dus ergens waar je kans maakt tegen niet al te hoge kosten en waar enkelhandig zoals in jou filmpje ook mogelijk is. Mijn maat vist nog niet dubbelhandig. Ik ga je films bekijken en misschien komt het er dan eens van.

Afgelopen maanden wat contact gehad met iemand in Ijsland viavia maar zelfs vriendenprijzen voor 5 dagen zalmvissen zijn daar duurder dan 3 weken met de camper in BC dus die staat weer onder aan de lijst met kanshebbers.

Greetz Ochi
4
Scandinavië / Re: De Bjolstadcamping in Noorwegen
« Last post by Marco B on Today at 17:24:49 »
Camping is prima bereikbaar. Met je auto (met of zonder caravan) richting plek aan het water is wel een beetje stijl maar prima te doen. En wat ik me ook nog wel van deze camping kan herinneren is dat hij, voor Noorse begrippen redelijk aan de prijs was.
5
Scandinavië / Re: Noorwegen
« Last post by Bone F on Today at 17:11:21 »
Bedankt mannen ziet er goed uit, ik hoop dat er nog een paar volgen.
6
Ja een kabbel was er zeker!
7
Precies. Vandaar ook mijn vraag of het wel een echte gehaakte vis is.
8
Duitsland / Re: vergunning
« Last post by HappyFisherman on May 23, 2018, 19:28:38 »
Vorige week mail gehad dat ze het niet meer via de post versturen. Helaas, je moet tegenwoordig dus naar het gemeentehuis toe...
9
UK & Ierland / Re: Forel in Ierland
« Last post by Scaramouche on May 23, 2018, 14:27:29 »
Klinkt allemaal heel relaxed en ook fijn te horen dat er overal wel vis zit. Heb er zin in!
10
Duitsland / Re: Iemand ervaring met de twee trajecten in Mayschoss?
« Last post by Steelhead on May 23, 2018, 13:29:46 »
Begin mei 2 dagen op de Ahr tussen Dernau en Rech gevist met een maat. Voor beiden de 1e keer daar. P.p. zo'n 12-15 bruintjes per dag, het gros vingerlingen met 3-4 uitschieters boven de 30cm.
Met een #2 of 3 wel leuk.
Vergunningen à € 20 per dag bij de benzinepomp in Derlau, max 4 per dag geloof ik.
Geen vlagzalm gezien. Wel alles droog.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Next
Back to top