Recent Posts

Pages: Prev 1 ... 8 9 [10]
91
Mededelingen, Agenda, Acties & Evenementen / Re: Herman is 150 geworden
« Last post by goswit on May 29, 2018, 23:11:51 »
Van harte .
92
Scandinavië / De Orkla
« Last post by Jan on May 29, 2018, 17:57:50 »
De Orkla als bekende zalm- en zeeforelrivier in dat deel van Noorwegen hadden we al wel eens bekeken op onze zoektochten, maar het zalmvoerende gedeelte was volledig ongeschikt voor het materiaal dat we toen nog hadden.
Maar nadat we allemaal onze eerste 2 handige hengel hadden aangeschaft gingen we op weg naar de kust weer langs die rivier waar we op een hele mooie locatie  bij Drogsetmoen een plaatsje kregen om te overnachten van en bij degene die de licenties voor dat stuk verkocht.
Daar deden we onze eerste 2 handige werppogingen en ik moet zeggen dat het snel leert met rotsen achter je.
Zie hier een stukje video van die vispartij.


93
Scandinavië / Zalm rivier de Surna
« Last post by Jan on May 26, 2018, 14:40:04 »
Behalve uitstapjes naar de Eira maakten we ook uitstapjes naar andere en grotere rivieren zoals de Driva (volgt nog) en zoals hier de Surna. In beide merkten we toch wel dat we voor dit soort rivieren te lichte en te korte vliegenhengels hadden.
Hadden we in de Driva nog wel vissen gevangen, maar ook verspeeld door het relatief lichte materiaal, de Surna was voor ons een duidelijk teken aan de wand om toch ook maar 2 handige vlieghengels aan te schaffen wanneer we een kans wilden maken om in die rivieren succesvoller te zijn.
In dit videootje vissen we aan de Surna nadat we hadden gehoord dat er goed werd gevangen om dat het had geregend en omdat het stuwmeer aan een zijvier het teveel aan water kwijt moest.


94
Het werpen & vissen - vraag en antwoord / Re: Lossers tijdens het vissen
« Last post by Plantje on May 26, 2018, 13:27:07 »
En weerhaakarm vissen. Dus een haak met weerhaak kopen en daar de weerhaak van platknijpen. Ik heb altijd het idee dat weerhaakloos net zo hard onthaalt als haakt
95
Scandinavië / Re: Nog een goede droge vlieg voor zalm in Noorwegen
« Last post by HappyFisherman on May 26, 2018, 09:32:46 »
Ik word nooit zo oud als ik er uit zie  ;D
96
Scandinavië / Re: Noorwegen
« Last post by iMarco on May 25, 2018, 23:09:40 »
Dank heren!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
97
Scandinavië / Re: Natte vlieg voor zalm in Norge
« Last post by Arie de Vries on May 25, 2018, 21:35:13 »
Mooie vliegen, bedankt voor het delen!
98
Scandinavië / Re: De Eira in west Noorwegen
« Last post by Jan on May 25, 2018, 16:47:21 »
Welke naam je gebruikt maakt me niks uit Sjoerd, beide zijn niet mijn echte naam. ;)
Heb noodgedwongen 1 jaar moeten overslaan vanwege een heel heftig gemuteerde lymfeklier kanker.
Vorige jaar ben ik wel weer geweest en voor dit jaar is de planning ook weer die kant op, al moet ik wel vlak vóór vertrek toestemming krijgen van de hematoloog en de oncoloog van Isala in Zwolle waar ik kind aan huis ben sinds een jaar of 10.
Ga niet meer zoals 6 jaar geleden toen ik de meeste stekken wel probeerde in 8 weken maar tegenwoordig doe ik het op één plek die me wel bevalt.
99
Scandinavië / Droge vlieg voor zalm in Noorwegen.
« Last post by Jan on May 25, 2018, 12:54:11 »
In 2002 heb ik een aantal bindpatroontjes van vliegen die wij veel gebruikten in die jaren op video gezet.
Wanneer ik me het goed herinner heb ik ze ooit al eens op Flyfever gepubliceerd, maar nu die site van Jelle Westerhuis en redacteur Marco B niet meer bestaat heb ik ze nog maar eens opgezocht.
Hier een droge vlieg waarmee wij met veel succes op zalm en zeeforel hebben gevist.
Het beste deden ze het wanneer je ze met schokjes terug vist en het liefst tegen een klein kabbeltje in.
Wij waren daar zo succesvol mee dat een eigenaresse van het water na jaren pas durfde te vragen (namens haar Noorse gasten) wat wij toch altijd voor geheim spul op die vliegen smeerden, terwijl we ze gewoon een beetje invetten. Dat type visserij kenden ze helemaal niet en sindsdien noemen de Noren daar die vlieg de "Hollender Flu".

100
Scandinavië / Re: Vliegvissen Stavanger Noorwegen, tips?
« Last post by Ochi on May 24, 2018, 22:38:41 »
Het slechte nieuws is al genoemd, zalmvissen is niet de makkelijkste manier van vliegvissen. Het goede nieuws is dat je pas in Augustus gaat dus als je nu elke avond een uurtje gaat gooien en het liefst ook een paar keer met een ervaren vliegvisser die een zware stok gewend is.
Je pakt ook nog eens stromend water bv een groter rivier, probeert zink en drijvende lijnen uit zodat je merkt dat dit in stromend water echt een verschil is qua gooien. 
Als je dan denkt het lukt hang je er een zware tubefly aan en dan begint het weer opnieuw omdat je er dan weer achter komt dat deze vlieg best moeilijk is weg te zetten. 
Heb je geluk dan pak je zalm aan een drijvende lijn op een droge vlieg en waren al deze wijze woorden van je vliegvis collega’s voor niets.
Zolang je vist maak je kans, je kan zelf je kansen vergroten maar dan wel vanaf morgen aan de bak gaan en anders toch vooral niet vergeten te genieten van het land.

Oh ja en mij is het daar niet gelukt en ik hou het maar op dat dat kwam omdat de zalm voor de kust lag te wachten op veel zoet water uit de rivier om erop te trekken. Ik had na 2 weken geen regen nog  een week van 25+ graden en in die week mocht al het oefenen en vooraf een cursus dubbelhandig werpen niet baten.

Ik heb wel genoten.

Greetz Ochi
Pages: Prev 1 ... 8 9 [10]
Back to top