Recent Posts

Pages: Prev 1 2 [3] 4 5 ... 10 Next
21
Mijn idee, was ook wel benieuwd naar de broek. Denk eraan die bij mijn x20000 pak te nemen.

Die staat ook op mijn lijst idd. Die of de Guildeline Laxa Wader.
22
Duitsland / Re: WENNE - bij Wenholthausen
« Last post by Twan on May 08, 2018, 23:20:25 »
Is goed! ik spreek je..

23
Gastenboek - Introductieforum / Welkom flyonly
« Last post by Vliegvissers.nl Team on May 08, 2018, 10:47:00 »
Hallo flyonly welkom op Vliegvissers.nl !
Veel plezier hier toegewenst.  :D

Lees voor alle zekerheid alsjeblieft dit topic door zodat je op de hoogte bent van de 'netiquette' die we hier hanteren.

We zouden het ook zeer op prijs stellen wanneer je jezelf hier voorstelt (of minstens een aantal informatieve velden in je profiel zou willen invullen)

24
Mooi initiatief! Hoop dat zoiets ook een keer op een wat meer centrale plek in NL georganiseerd kan worden. 
25
Duitsland / Re: info over de Sieg
« Last post by Beertje on May 07, 2018, 09:03:20 »
Iedereen bedankt voor hun informatie.
26
Dinsdag 22 mei 2018
VNV-RANO THEMA AVOND

Vismigratie (oa zeeforel in de Overijsselse Vecht)
&
Zalmvissen in Denemarken

verzorgd door Jan Kamman

Vismigratie. Ongetwijfeld heeft u daarover gehoord. Het is een heel belangrijk onderwerp dat wereldwijd speelt. Over de hele wereld zijn in het verleden gemaakt om rivieren onder controle te houden, om droge voeten te houden, irrigatie, transport over water mogelijk te maken of om energie op te wekken. Ook in Nederland zijn op erg veel plekken sluizen en dammen gemaakt.

Er was in de tijd dat dat gebeurde vrijwel geen aandacht voor de consequenties voor de natuur of de visbestanden. En daar vindt nu een enorme verandering in het denken op dit gebied plaats. En dat is interessant, ook, en misschien wel met name, voor vliegvissers. De World Fish Migration Day is daar een illustratie van.

Een tijd geleden heeft Jan Kamman ook al eens een presentatie gehouden voor de VNV- RANO over het Zeeforel project in het Lauwersmeer en de Noord Nederlandse beken. Ook daar was het onderliggende thema Vismigratie.
Jan Kamman is vanuit zijn functie bij Sportvisserij Nederland nauw betrokken bij deze ontwikkelingen. Hij is vliegvisser in hart en nieren en publiceert veel stukken in ons aller lijfblad “De Nederlandse Vliegvisser” en, sterker, hij is zelfs hoofdredacteur van dat schitterende blad.
Hij is bereid gevonden deze avond voor ons te verzorgen toe te lichten wat er bij komt kijken als je dammen en sluizen wilt weghalen of aanpassen. Onder meer wordt verteld over een project wat gaat starten in de Overijssels Vecht voor winde en zeeforel. En passant gaat het tweede deel van de avond over zalmvissen in Denemarken.

De thema-avonden zijn in eerste instantie gericht op de leden en clubleden in de VNV Regio Noord Oost (gezien ook de gekozen locatie), maar uiteraard is ieder VNV lid of clublid van een bij de VNV aangesloten club, uit het hele land, meer dan welkom.

De thema-avond is gepland op:

Datum:   Dinsdag 22 mei 2018
Tijdstip:   van 20.00 uur tot ca. 22.00 uur
Zaal open:    vanaf 19.30 uur
Locatie:   Sio Zalencentrum Zwolle Zuid
   Thorbeckelaan 2 ; 8014 AZ Zwolle
Toegang:   Gratis
Aanmelden:   Per email aan Piet van der Sar; sar@telfort.nl

Maximum aantal deelnemers: ca 40.
 
Aanmelding per email i.v.m. met de maximale zaalcapaciteit en dat geeft ons ook de mogelijkheid dat we u kunnen bereiken als er onverhoopt iets mis mocht gaan.

Route beschrijving: Op de A28 Afslag 19 Zwolle Zuid nemen, dan de IJsselallee/ N337 op en na 3,5 km naar rechts de Ittersumallee en na 0,5 km links de Nieuwe Deventerweg op en na 0,5 km rechtsaf naar de Thorbeckelaan.
27
            Dinsdag 15 mei 2018

           VNV THEMA  AVOND

         VLIEGVISSEN IN DUITSLAND
                               en waar vind je de vis in de rivier
 
Iedereen die in ons onvolprezen lijfblad “De Nederlandse Vliegvisser” leest of zelfs maar even doorbladert, komt de naam van Hyppo Wanders tegen.
Hij is bekend van de artikelen die hij hierin schrijft, maar het meeste werk dat hij voor de VNV doet vindt plaats achter de schermen.
Hij is de grote man achter de vormgeving van het blad, de VNV website, de digitale Vliegvisser etc. Daarnaast zijn zijn stukken in het blad niet alleen boeiend, maar je steekt er ook nog wat van op.

Hyppo is bereid gevonden om een Thema avond voor de VNV te verzorgen.
Het thema is “Vliegvissen in Duitsland”  en dat gaat bepaald verder dan de Kyll en de Aar.
Hij geeft daarbij ook aan hoe hij vliegviswatertjes opzoekt, hij heeft zelfs een boek over Duits vliegviswater  geschreven. 
Daar kun je dus de voordeel mee doen, want er is in Duitsland (toch het meest voor de hand liggende buitenland  voor de Nederlandse vliegvisser), nog heel veel te ontdekken.
Hoe je dat doet, dat hoor je op de thema avond.

Daarnaast heeft Hyppo in recente nummers van “De Nederlandse Vliegvisser” een hele verhandeling gehouden over op welke plekken in de rivier je de vis kunt verwachten.
Deze tricks en tips zijn, door zijn grote en veelzijdige ervaring op tal van rivieren, van zeer grote waarde voor vrijwel  iedere vliegvisser.     

Ongetwijfeld heeft hij ook nog de nodige  verhalen achter de hand om tot een zeer boeiende avond te komen. Kortom deze avond mag je niet missen.

De thema-avonden zijn in eerste instantie gericht op  VNV leden en clubleden van een bij de VNV aangesloten club in  de Regio Zuid (ook gezien ook de gekozen locatie), maar uiteraard is ieder VNV lid of clublid van een bij de VNV aangesloten club, uit het hele land, meer dan welkom.

De thema-avond  is gepland op:

Datum:   dinsdag 15 mei  2018
Tijdstip:   van 20.00 uur tot ca. 22.00-22.30 uur.
Zaal open:        vanaf 19.30 uur
Locatie:   Restaurant Party Centrum 't Witven
   Runstraat 40, 5504 PD  Veldhoven   
Toegang:   Gratis
Aanmelden:   Per email aan Piet van der Sar; sar@telfort.nl

Maximum aantal deelnemers: ca 50.
 
Aanmelding per email i.v.m. met de maximale zaalcapaciteit en dat geeft ons ook de mogelijkheid dat we u kunnen bereiken als er onverhoopt iets mis mocht gaan.
28
Vliegbinden - algemeen / Re: Voor de liefhebbert
« Last post by Wilco on May 04, 2018, 15:45:10 »
OKE
29
Gastenboek - Introductieforum / Welkom piet v d sar
« Last post by Vliegvissers.nl Team on May 04, 2018, 13:38:17 »
Hallo piet v d sar welkom op Vliegvissers.nl !
Veel plezier hier toegewenst.  :D

Lees voor alle zekerheid alsjeblieft dit topic door zodat je op de hoogte bent van de 'netiquette' die we hier hanteren.

We zouden het ook zeer op prijs stellen wanneer je jezelf hier voorstelt (of minstens een aantal informatieve velden in je profiel zou willen invullen)

30
UK & Ierland / Re: Vissen in zuidwest Engeland
« Last post by guidogast on May 03, 2018, 14:16:07 »
Nice!
Pages: Prev 1 2 [3] 4 5 ... 10 Next
Back to top