Recent Posts

Pages: Prev 1 [2] 3 4 ... 10 Next
11
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Re: Sage vps 890-4
« Last post by Gerrit59 on November 04, 2018, 19:56:38 »
Van een merk als Sage mag je toch verwachten dat hier een #8 lijn op hoort.....

Gerrit
12
Thanks, goed te horen dat t niet aan mij lag. Merwede ga ik eens proberen.
13
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Dikke windes op de Merwede
« Last post by Mike on November 01, 2018, 10:37:56 »
Thx. Ik gebruik een getaperde leader waar ik t onderste stuk vanaf knip todat ie ongeveer 7 ft is. Hends micro ringetje aan t einde en dan ongeveer een M fluorcarbon 15/00 met 2 kleine nimfjes ongeveer 50 cm van elkaar.
14
Gastenboek - Introductieforum / Re: Welkom Andijk
« Last post by Andijk on October 31, 2018, 09:06:32 »
Welkom, en gelijk maar Rugen, toe maar. :-)

Wat ik er van begrijp is dat de snoeken daar in groepen achter de haringen aan zwemmen, die moet je dus zien te vinden Hoe je dat doet, dat moet ik aan een ervaringsdeskundige overlaten. Streamers van 15 cm in de kleuren zilver en blauw zou ik in ieder geval in ruime hoeveelhden meenemen.

ik heb er in het verleden .. nou ja verleden .. een aantal keer gevist, voornamelijk jerkbaits en grote stads en idd de wit/donkere kleuren werkten het beste :).. mochten we nu niets vangen dan word het in ieder geval een goede werptrainingsweek  8)
 
15
Overige locaties - wereldwijd / Re: Compilatie video Canada 2018
« Last post by peter on October 30, 2018, 18:44:10 »
Gaaf filmpje top gemaakt bedankt voor het plaatsen .
Echt kicken lijkt mij dat
16
Ben uiteindelijk gegaan voor een iets gematigder lijn, RIO Outbound (niet short) omdat ik geneigd ben relatief veel lijn in de lucht te houden. Werkt prima, fijne lijn. Nadeel aan de guideline vond ik gebrek aan lussen. Vision kust vond ik ook interessant, misschien komt die een andere keer.
17
Scandinavië / Re: Denemarken 2018
« Last post by wh82 on October 28, 2018, 11:50:10 »
Ook net terug uit Denemarken. Ben met het gezin geweest, was erg leuk en heb ook nog redelijk wat kunnen vissen. Wat weer betreft had ik minder mazzel: Zon in overvloed dat wel en de eerste dagen was de wind nog prima, ongeveer 3-5 bft. Daarna nam de wind echter flink toe tussen de 6 en 8 bft met stoten van soms in de 9. Resultaat was dat op veel plekken het water koffiekleur had en werpen met een vliegenhengel bijna onmogelijk.
Bij Go Fishing in Odense een bombarda gescoord en tips gehad voor stekken in de luwte.

Toen heerlijk gevist op sommige plekken waar het bijna windstil was. Redelijk gevangen, geen grote vissen maar wel erg mooie gekleurde vissen tot een cm of 40. Zelfs mijn dochtertje van 4 ving een zeeforel, had de bombarda voor haar uitgeworpen en ze haalde in en riep opeens: “hè wat is dat?”, een zeeforel dus.

Ving het best met Grey Frede en Blodtud Frede. Garnalen kreeg ik vooral staartbijters op, had waarschijnlijk een kleinere maat moeten pakken. Kijk wel uit dat je doorstript, heb gehad dat ze diep gehaakt zaten, nog net niet te diep maar wel vervelend als t meer tijd kost om te onthaken.

Een Bombarda is aardig voor als vliegvissen echt niet kan. Wel erg grof en weinig gevoel, mooi redmiddel voor geval van nood. Go Fishing was absoluut de moeite waard, vriendelijke mensen en goede tips, daarnaast enorm assortiment.

Voor vliegvissers met kinderen: Odense Zoo (erg leuk), Fjord en Belt (kids leren over waterdiertjes, dat geeft je zelf ook de gelegenheid wat te leren over zeeforel prooi) en Vikingmuseum Ladby zijn de moeite waard (laatste is wel klein).

Met deze omstandigheden was een intermediate lijn fijn, hoge golven en anders voelde je geen enkele aanbeet. Foto’s volgen wellicht later.
18
Nederland - Plassen & Meren / Re: Zevenhuizerplas: lastig in de zomer (?)
« Last post by fre on October 26, 2018, 06:37:14 »
Zelf heb ik er de ervaring dat het een zeer wisselend water is .Ik heb in de Zevenhuizenplas best wat baars gevangen met de belly en af en toe een snoek , maar inderdaad je kan er ook regelmatig slechte dagen treffen .Wel heb ik de indruk dat het de laatste jaren bergaf gaat.
 
19
Nederland - Rivieren & Kanalen / Re: Waden in het Europoort gebied
« Last post by Ben Tabak on October 25, 2018, 20:18:32 »
Daarom vond ik het belangrijk om eens een formele uitspraak te horen. Degene die mij weg stuurde is hier ook op aangesproken!
Grt. Ben
20
Gastenboek - Introductieforum / Re: Welkom Ray 0118
« Last post by Ray 0118 on October 25, 2018, 20:06:00 »
Bedankt!
Pages: Prev 1 [2] 3 4 ... 10 Next
Back to top