Recent Posts

Pages: Prev 1 [2] 3 4 ... 10 Next
11
Nederland - Algemeen / Re: Rennen voor je leven Karper op vlieghengel
« Last post by FSCHAMP on August 18, 2018, 16:40:25 »
Goed gedaan in elk opzicht
12
Oostenrijk, Italië & overig Zuid Europa / Re: Forelletjes bij Lugano
« Last post by wh82 on August 18, 2018, 11:05:18 »
Langs de tuin van ons vakantiehuis stroomde een klein riviertje. Naam krijg je wel in PB want is een beetje zonde als de hele camping met veel Nederlanders een km verderop dat stroompje komt leegvissen. Veel visten met dood aas op snoekbaars in het meer zonder veel scrupules. W.b.t. vasthouden: Natte handen, nog losser en hij kletst op de stenen.

Kosten van vergunning voor de omgeving (alleen per jaar):
23 vergunning Italië
23 vergunning Lago di Lugano
50 vergunning voor vissen uit boot en op de rivier
Totaal 102.
Moet je voor langs politie, viswinkel en postkantoor. Alleen voor een heel jaar. Vakantievergunningen zijn ze blijkbaar in 2013 mee gestopt.
13
Gastenboek - Introductieforum / Welkom cowi
« Last post by Vliegvissers.nl Team on August 18, 2018, 10:32:54 »
Hallo cowi welkom op Vliegvissers.nl !
Veel plezier hier toegewenst.  :D

Lees voor alle zekerheid alsjeblieft dit topic door zodat je op de hoogte bent van de 'netiquette' die we hier hanteren.

We zouden het ook zeer op prijs stellen wanneer je jezelf hier voorstelt (of minstens een aantal informatieve velden in je profiel zou willen invullen)

14
Tsjechië & overig Oost Europa / Re: Socá valley Slovenië
« Last post by Mike on August 16, 2018, 20:02:55 »


Dit zijn die jigg streamers die ik gebruikte. Zijn idd gebonden op die dingen uit de link van Gert. Deze wegen 6 gram.
Er zijn nog zwaardere te koop maar ik vond dit wel welletjes zo.
Ik wierp ze gewoon met mn 10 ft #5 maar echt sierlijk vliegvissen is het niet idd.
Ver gooien hoeft eigenlijk niet want je kunt gewoon voor zo'n waterval gaan staan en dat ding erin zwiepen en door die waterval heen trekken.
Ik snap best dat sommige vliegvissers dit tegen staat omdat het meer vertikalen is maar het punt is dat je die grote vissen anders gewoon echt niet gaat vangen. Het stroomt daar zo alle-jezus hard en die grote vissen liggen echt op de bodem onder dat woest kolkende water. Daar kom je anders nooit met nimfjes of gewone streamers.
Ik viste de rivier stroomopwaards met mn 10 ft #2 met de french leader en 3.5 mm jigg nimfjes en als ik bij de waterval kwam deed ik 4 of 5 worpen met mn #5 en zo'n jigg streamer.
Het is een keuze die je voor jezelf moet maken. Loop de watervallen met de joekels voorbij of haal een handje vol van deze streamers en kijk of je zo'n monster onder zo'n waterval vandaan kunt trekken.

Dat een jiggstreamer niet altijd nodig is om dikke vissen te vangen bewees mn vismaatje, door met een droge vlieg een hucho te vangen van 65 cm.
Dat was erg gaaf. De gids had zelfs nog nooit zoiets meegemaakt.
15
Vliegbinden - algemeen / Re: SVS Adams
« Last post by Scaramouche on August 16, 2018, 16:18:57 »
Let bij het binden vooral goed op de verhoudingen, daar gaat het vaak mis. Nu zal een vliegje met een iets te kort of te lang staartje niet opeens heel veel minder vangen, maar de hackle die je gebruikt kan wel invloed hebben op de manier waarop je vlieg op het water ligt. (daarom is de parachute Adams mijn favoriet, die ligt eigenlijk altijd goed.)

16
Allen,

Ik heb 2 gebroken hengeltjes liggen:
- een flextec streamtec, 9'#4 4-delig, inclusief hoes en koker.
- een Guideline 8'6 #4 4-delig, inclusief hoes en koken.

Van de Flextec was volgens mij het 2e deel (vanaf de top) gebroken. Heb gezocht naar een vervangingsdeel, maar dat was duurder dan gewoon maar een nieuwe hengel te kopen.
Van de Guideline is het 3e deel (vanaf de top) gebroken.Van de leverancier kreeg ik de horen dat dit deel helaas naar verwachting niet meer geleverd zou kunnen worden. Echter heb ik een mooi aanbod gekregen voor een vervangende hengel en daar gebruik van gemaakt.

Bottom line is dus:  van boven gespecificeerde hengels heb ik dus hengeldelen / hoezen / kokers over. Dus als ik hier iemand mee blij kan maken hoor ik het graag. Aan de andere kant als iemand afscheid wil nemen van juist het ontbrekende deel hoor ik het ook graag!

Kortom: ik hoor het wel!
17
Vliegvismateriaal - hengels, reels & lijnen / Re: Beginnersvragen
« Last post by Gerrit59 on August 16, 2018, 08:00:34 »
De aanhouder wint!

Gerrit
18
Vliegbinden - algemeen / Re: Welke lijm/hars?
« Last post by danzl on August 15, 2018, 08:27:10 »
Bedankt, ga ik vanavond meteen mee aan de slag
19
Belgie en Luxemburg / Re: tijdelijk verbod vissen in wallonie
« Last post by Caspar on August 14, 2018, 08:06:30 »
Is er een website waar ik kan kijken waar ik nog mag vissen. Ik ben nu in Wallonië.
20
Gastenboek - Introductieforum / Re: Welkom EvilMaran
« Last post by EvilMaran on August 13, 2018, 23:19:46 »
Vooruit dan maar, ff voorstellen....

Goedendag allemaal,

Ik ben Ricardo, EvilMaran is de naam die ik al ruim 10 jaar op t internet gebruikt en op diverse social media.
Heb toen ik jong was altijd veel gevist, en ben de afgelopen paar jaar weer mee begonnen, na verhuist te zijn naar Oosterzee (100m van t Tjeukermeer af) in friesland.
Vis voornamelijk op baars, met de spinlat, ultralight, dropshot, topwater en zo.
Zag op youtube Tenkara voorbij komen, leek me erg interessant. Zooi bindmateriaal aangeschaft en begonnen met binden. Van de week 2 hengeltjes van Aliexpress binnen gekregen, met zelf gebonden vliegen aan de slag ge gaan, en paar mooie voorns uit de sloot gehaald hier.

Ben op zoek naar meer informatie over Tenkara, en misschien wel naar een mooiere stok...

voor wat foto's kunnen jullie hir terecht: https://www.instagram.com/evilmaran_/
mijn vliegbind avonturen kunnen jullie hier volgen: https://www.twitch.tv/evilmaran
mijn laatste vliegbind avontuur is hier te zien: https://www.twitch.tv/videos/295358309 (eerste 50 minuten krijg ik mijn draad niet in de bobbin...dus vanaf 50min begint het binden pas echt)

Het traditionele vliegvissen wil ik zeker onder de knie krijg, heb een #4tje staan, en met diverse dvd's en youtube instructie videos aan de slag geweest, maar ik krijg het werpen niet onder de knie...Ik geef graag de shculd aan de wind hier op t platteland  ;D

Forelvissen doen we ook af en toe, in Luttelgeest.
Verder wil ik mij graag nog gaan verdiepen in video materiaal van mijn visavonturen, en dat zou niet alleen vliegvissen zijn maar alles wat met vissen te maken heeft.

Ik zit al een jaar of 8 in ziektewet en WIA in verband met een vervelende slaapstoornis waardoor mijn dag/nacht ritme regelmatig op z'n kop staat, hierdoor ben ik ook vaak op "ongewone" tijden wakker en is t vaak lastig om sociale contacten te onderhouden. Toch zou ik het leuk vinden om weer eens met iemand anders te gaan vissen en niet alleen rond te lopen, of zelfs alleen maar kennis uit te wisselen.

Ben waarschijnlijk het een en ander vergeten, vragen staat vrij, ik hoor t wel.
Pages: Prev 1 [2] 3 4 ... 10 Next
Back to top