nymph

Started by markpiet, January 05, 2014, 22:49:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

markpiet

Van de zomer heb ik een vice en wat bindmateriaal van A&M gekocht tijdens een jubileum dag van de Zoetermeerse vliegvisvereniging. Tot nu toe een 35-40 tal vliegen gebonden. Ik ben nog vooral bezig met het aanleren van technieken. Op de vliegbinddag deze maand hoop ik weer wat bij te leren.
In navolging op de mooie foto's hier dacht ik ook maar eens een foto te maken. gewoon met een compact camera en een wit vel papier als contrast.
Soms maak ik vliegen van een voorbeeld maar ik vind het eigenlijk leuker om zelf een variatie te bedenken. Meestal kom ik daar ook niet onderuit omdat ik niet beschik over de benodigde materialen. In ieder geval lusten de vissen ze wel dus dat brengt extra genoegen. Ik heb 2 foto's 1 van een nymphje en van de andere weet ik eigenlijk niet wat het moet zijn, eigenlijk deed ik hier maar wat. Beide zijn gebonden op haakmaat 14.



[attachment deleted by admin]
groeten van Mark
><((((0>

HappyFisherman

Die bovenste zou je een "ijsselnimph" kunnen noemen.
Vliegvissen is bevlogen vissen...

Wader

De bovenste lijkt idd wel op een IJsselnimf, maar zou dan toch ook de nodige verzwaring moeten bezitten om 'm een beetje effectief op de IJssel in te kunnen zetten. Maar netto denk ik dat beide nimfjes onverzwaard, in niet al te diep water gevist, ook echt wel vis (voorn / baars) op gaan leveren.

Puntje van aandacht voor de binder: het "kopje" en de afbindknoop ...
Het is de bedoeling dat het "kopje" + afbindknoop toch wat taps afloopt en naadloos aansluit op de haakoog. Ik zie bij beide nimfjes meer een bolletje ontstaan, en bij de onderste nog bindmateriaal bij de haakoog uitsteken.
Dat laatste is meestal wel te ondervangen door de dubbing wat spaarzamer op de binddraad aan te brengen. Met name op het laatste stukje van de thorax, zodat de geen "dikke prop" hoeft vast te zetten / af te binden.

Verder: ga vooral zo door, ... oefening baart kunst!