Zeebaars en zeeforel meenemen?Toch even nadenken...

Started by j.klopper, January 26, 2018, 14:49:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

j.klopper

Hoge boetes zeebaars
Daarnaast zijn er overtredingen waarvoor de Officier van Justitie per geval bepaalt hoe hoog het boetebedrag wordt. Bijvoorbeeld voor het in bezit hebben van vis tijdens een voor die soort gesloten periode en het in bezit hebben van ondermaatse vis. Let op: dat kan aardig in de papieren lopen. Voor het in bezit hebben van zeebaars (waarvoor in heel 2018 een terugzetverplichting geldt) kan de boete bijvoorbeeld oplopen tot 1.000 euro met daarbovenop 40 euro per kilo vis. In het Rotterdamse havengebied is onlangs iemand getrakteerd op een prent van 1.030 euro voor het in bezit hebben van één zeebaars.

Floor

Ik zou zeggen; vanaf €1000,-, geen Nederlands (indien het vergrijp in NL plaatsvind) dan direct betalen, ten alle tijde al het materiaal in beslag nemen en geen vergunning meer voor de rest van en het volgende seizoen. Bovendien een vergunning instellen voor de kustvisserij.
Dan zet je pas een duidelijk standpunt neer.
It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses...Hit it.

Hans-oet-remunj

huh...in Nederland een dergelijke boete ??????????

Zeker voorwaardelijk of zo .....


Geldt dit ook voor vangsten die worden meegenomen dieper in het binnenland ? Bv zeeforel, zalm op onze rivieren ?

Zo ja:

::goodjob::

Scaramouche

Deze bedragen gelden in heel NL en nee, die zijn niet voorwaardelijk. Met name in de Rijnmond schijnen er bizar veel zeebaarzen te worden gestroopt, daar willen ze nu iets aan doen blijkbaar. Probleem is dat 'beroepsvissers' gewoon lekker hun gang kunnen blijven gaan. Ik gebruik die aanhalingstekens omdat het vaak om parttimers gaat die een beroepsvergunning hebben en zo hun visjes mogen meenemen en verkopen. Maar dit soort maatregelen hebben weinig zin als er gewoon nog kilometers staand wand in het water staan waar alles in zwemt, inclusief rode lijst vissen als forel, elft, fint en zalm. Als die al niet meegaan dan worden ze dood teruggegooid voor de krabben.

Liever 1 vis aan de haak, dan de lucht van 10

henkverhaar

Quote from: Scaramouche on January 26, 2018, 15:58:30Probleem is dat 'beroepsvissers' gewoon lekker hun gang kunnen blijven gaan. Ik gebruik die aanhalingstekens omdat het vaak om parttimers gaat die een beroepsvergunning hebben en zo hun visjes mogen meenemen en verkopen. Maar dit soort maatregelen hebben weinig zin als er gewoon nog kilometers staand wand in het water staan waar alles in zwemt, inclusief rode lijst vissen als forel, elft, fint en zalm. Als die al niet meegaan dan worden ze dood teruggegooid voor de krabben.

Mijn idee - ik zou een dergelijke boete dan ook niet betalen, maar gewoon voor laten komen. Laat een onafhankelijke rechter zich maar eens over dergelijk 'met twee maten meten' beleid uitspreken...

Floor

De quota binnen de zeebaarsvisserij is ook voor de beroepsvaart enorm gereduceerd voor 2018.
Staandwand zou direct verboden moeten worden.
It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses...Hit it.

Plantje

Ben wel eens benieuwd naar hoe het hier nu mee staat. Nog steeds zulke hoge boetes? Nog steeds dat beroepsvissers de boel leeg mogen trekken voor gewin , maar een sportvisser die gewoon zelf een visje wil eten wordt grof aangepakt?

Scaramouche

Je mag er inmiddels weer een paar meenemen

https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/visserijwet-en-regels/kustwater-zee/zeebaars.html

Voor sportvissers geldt vanaf 1 januari tot 1 maart en van 1 december tot en met 31 december 2020 een algeheel meeneemverbod voor zeebaars. Sportvissers mogen vanaf 1 maart t/m 31 november 2020 maximaal twee zeebaarzen meenemen voor eigen consumptie. De zogenoemde 'baglimit' is vanaf 1 maart t/m 31 november 2020 dus twee maatse vissen (de minimummaat bedraagt 42 cm).

Helaas geen maximummaat. En als je ff doorleest op het deel van de beroepsvissers word je nog steeds niet vrolijk.





Liever 1 vis aan de haak, dan de lucht van 10

Mike

Er is in het beleid hieromtrent helaas geen enkele vorm van logica te vinden.
Krommer dan krom wordt het simpelweg weg niet als je je hier in verdiept.
T zelfde geldt overigens voor de schupvisserij in de binnenwateren.
Dat zit zo mogelijk nog gestoorder inelkaar. Daar gaat je bloed pas echt van koken als je ziet wat voor vis en op wat voor manier dat uit onze binnenwateren wordt onttrokken.
Als je dat dan ook nog afzet tegen de zeer beperkte economische meerwaarde dat dit geneuzel heeft kan je niet anders dan concluderen dat ze echt helemaal compleet knettergek zijn geworden.
EDUCATION IS IMPORTANT BUT FISHING IS IMPORTANTER

Streamer

Deze discussie is al vaker gevoerd. Zolang in Den Haag de christelijke partijen mee blijven doen " over ons dagelijks brood ". De meeste adviseurs van de minister en staatsecretaris zijn overwegend gereformeerd. Dus zijn de adviezen die ze uitbrengen kleurrijk en omgeven met een gitzwarte rand.
IHYT